1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kansainväliset ottelut Bisonsin murheenkryyninä - ”Pitääkö meidän vain pysyä kotoisessa koripalloliigassa”

Taloudellisia uhkakuvia leijuu ilmassa ja Bisonsissa pohditaan vakavasti kansainvälisten otteluiden merkitystä. Loimaalaisseuran varapuheenjohtaja Ari Hannula kuitenkin uskoo, että seuralla on mahdollisuuksia yltää jopa positiiviseen tilinpäätökseen.

Kuva: Tomi Hänninen

LOIMAA. Bisons tiedotti tiistaina uhkakuvista liittyen seuran taloudelliseen tilaan. Bisonsin ongelmaksi on muodostunut ennen kaikkea Itä-Euroopan VTB-liigaan osallistuminen, josta tulovirrat eivät ole olleet odotetunlaisia.

- Meidän pitää organisaatiotasolla pohtia sitä, onko Suomi valmis kansainvälistymään koripallon osalta ja onko Loimaa valmis kansainvälisyyteen vai pitääkö meidän vain pysyä kotoisessa koripalloliigassa. Tämä on isojen arvopallojen heittelyn paikka, Bisonsin varapuheenjohtaja Ari Hannula sanoo.

Bisonsista korostetaan sitä, ettei tilanne ole niin katastrofaalinen kuin on huhuttu.

- Tilanne näyttää valoisammalta kuin mitä sosiaalisessa mediassa on puhuttu. Halusimme tulla ulos tästä asiasta niin pelaajille kuin sidosryhmille, ettei tämä tule yllätyksenä kenellekään. Haluamme kiittää jo olemassa olevia yhteistyökumppaneita, mutta olemme ajautumassa tilanteeseen, jossa tarvitaan toimia, Hannula kertoo.

Bisonsin ajautuminen haasteelliseen tilanteeseen on monien asioiden summa, eikä vain yhtä selittävää tekijää ole löydettävissä.

- Markkinoiden tilanne on heikko, kansainväliset ottelut eivät ole tuottaneet aivan niin hyvin kuin olemme ajatelleet ja taustajoukoistamme on poistunut pari henkilöä. Emme ole onnistuneet korvaamaan heitä. Nämä ovat yksittäisiä asioita, jotka ovat tulleet esille matkan varrella, Hannula valaisee.

Valoa tunnelin päässä

Loimaalaisseurassa on jo ennätetty pohtia keinoja, miten tukalalta vaikuttavasta tilanteesta päästäisiin pois.

- Meidän pitää neuvotella asioista jo olemassaolevien sponsoritahojen kanssa sekä koko oman organisaation kesken mahdollisista tilapäisistä palkkakulujen leikkauksista, jotka sitten myöhemmin kompensoitaisiin. Tästä tilanteesta on mahdollista selvitä kovalla työllä, Hannula toteaa.

Bisons lähetti alkuviikosta hallitukselleen kutsun yhtiökokoukseen, jossa tehdään päätöksiä paremman tulevan eteen. Hannula ei vielä lähtenyt kommentoimaan sitä, olisiko ylimääräinen osakeanti mahdollinen.

- Se on hallituksen ja yhtiökokouksen asia päättää, Hannula tuumaa.

Bisons yhtiöitti toimintansa viime vuoden tammikuussa. Ensimmäinen tilinpäätös on vielä tulematta.

- Teemme kaikkemme, jotta Bisonsin tarina jatkuu ja että löydämme uusia yhteistyötahoja. Tässä vaiheessa on vielä aikaista kommentoida tilinpäätöstä. Uskon, että käytämme kaikki voimavarat siihen, että tulos olisi nolla tai jopa positiivinen. Pyrimme siihen, ettei tappiota tulisi, Hannula sanoo.

Bisons kertoi taloudellisista näkymistään joukkueelle ensimmäistä kertaa maanantaina. Pelaajat osasivat ottaa tiedon vastaan rauhallisina.

- Kokous oli rauhallinen ja oli erittäin miellyttävää saada pelaajilta kommenttia siitä, että olimme avoimia ja rehellisiä, eikä niin että pelaajat saavat kuulla tilanteesta vasta sitten, kun palkat on myöhässä. Tulimme reilusti esiin ja kerroimme, että meillä saattaa olla tulevaisuudessa ongelmia ja pyrimme löytämään asiaan ratkaisun, Hannula sanoo.

Toistaiseksi Bisons ei ole ajautunut tilanteeseen, jossa pelaajien palkkojen maksamisessa olisi ollut vaikeuksia tai niiden maksaminen olisi viivästynyt.