Suora

  • Pikaluistelun MC: Stavanger
  • Urheiluilta: Urheilukansanradio
  • Urheiluruutu
  • Pikaluistelun MC
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärpät palasi lomalta voittoisana - "Saatiin nousujohteinen suoritus"

Kärpät karkasi kolmannessa erässä selkeään voittoon sarjajumbo HPK:sta. Illan hahmoksi kohosi veteraanisentteri Esa Pirnes (1+2), joka muodosti eheän ketjun Julis Junttilan ja Mika Pyörälän kanssa.

urheilu
Esa Pirnes
Kolmen pisteen mies Esa Pirnes.Tomi Hänninen

Kärpät luisteli kaukaloon pieneltä minilomalta energisenä. Silti avauserä päättyi tasan 1-1.

Molemmat maalit olivat kauniita suorituksia. Esa Pirnes tarjoili Miro Aaltoselle kauniin poikittaislätyn, josta Aaltonen laukoi suoraan kauden 14. maalinsa.

HPK:n tasoituksesta vastasi ensimmäisellä liigamaalillaan lähes vastaavasta tilanteesta Miro Ruokonen. Tarjoilusta vastasi ensimmäistä liigapeliään pelannut Julius Valtonen.

Toisessa erässä maalivahdit nousivat isoon rooliin. Erän alkupuolella Samu Perhonen kannatteli torjunnoillaan vieraita tasatilanteessa. Erä puolivälin jälkeen HPK pääsi kahdesti peräkkäin ylivoimalle ja nyt oli Sami Rajaniemen vuoro pitää tilanne tasaisena.

Loistavan syötön avausmaaliin tarjoillut konkari Esa Pirnes laukoi lopulta isännät johtoon ylivoimalla, kun erää oli pelattu tasan 16 minuuttia. Tilannetta edelsi Kim Hirschovitsin todella kärsivällinen kiekonpito.

Kolmannessa jalka kaasulle

Kolmannessa erässä Kärpät lähti sitten omille teilleen. Kotijoukkue latoi kymmenessä minuutissa kolme maalia ja puolusti lopun tiiviisti.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen joukkueen paluuseen minilomalta.

- Hyvä tulo peliin meiltä. Ehkä se loma vähän näkyi meidän kiekollisessa pelissä välillä. Toinen erä oli rikkonainen, kun kumpikaan joukkue ei oikein tiennyt mitä kentällä sai tehdä. Kolmannessa erässä painepeli parani ja saatiin hyvä joukkuesuoritus.

Yksi illan ehdottomia hahmoja oli Kärppien Esa Pirnes (1+2), joka on päässyt hyvään vireeseen.

- Saatiin nousujohteinen suoritus, johon voi olla tyytyväinen. Oma pelikin on tuntunut jo kuukauden verran mukavalta. Pelattiin nyt eka kertaa Junttilan ja Pyörälän kanssa. Kiva, että saatiin heti onnistumisia.

HPK:n päävalmentaja Olli Salo tunnusti Kärppien kovuuden.

- Kaksi erää taisteltiin hyvin. Kolmannessa Kärpät sitten vei meiltä jalat alta. Ei tapahtunut enää sitten mitään. Loppu karkasi meiltä. Meillä on nyt uusi matka, jossa otetaan pieniä askelia eteen ja välillä vähän taaksekin.

Illan teemaan Yle Puheen lähetyksessä liittyi nuoret leijonat ja Tuntematon Sotilas. Lauri Törhönen antoi Kärppien Jesse Puljujärvelle iloisen ja huumorintajuisen Hietasen roolin. Miltä se tuntui nuoresta maailmanmestarista?

- Kyllähän nuo adjektiivit minuun sopivat. Ei kai tuo ainakaan huono juttu ole.

Entä ajatukset miesten maajoukkueesta?

- Näin, että Aho ja Laine pääsivät Leijoniin. Eipä siinä, hyvä että pääsivät. Enpä kyllä osaa sanoa aikuisten MM-kisoista. Paljon pitää vielä tehdä töitä, että sinne päästään.

Juhapekka Pietilä, Oulu

Suosittelemme

Tuoreimmat