1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bisonsin talousahdinko yllätti Koripalloliiton – "Ongelmat ovat tulleet eteen nopeasti"

Koripalloliitto toivoo, ettei Bisons joudu jättämään kautta kesken. Suunnitelma sitäkin varten löytyy.

Kuva: Tomi Hänninen

Loimaa Bisonsin julkinen ulostulo talousvaikeuksistaan tuli yllätyksenä Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajalle Tom Westerholmille.

- Aamulla näin uutisen mediasta, ja täytyy myöntää, että yllätti. Viime kesänä Korisliigan lisenssihaun yhteydessä seuralta ei löytynyt yhtään ongelmakohtaa talouden suhteen. Ei menty niin sanotusti edes rimaa hipoen. Tämä ehkä kielii siitä, että ongelmat ovat tulleet eteen yllättävän nopeasti, Westerholm päivittelee.

Bisons on pelannut Korisliigan lisäksi Venäjän mestaruussarjaa eli VTB-liigaa. Ottelumäärät ovat olleet huimia. Esimerkiksi viime kaudella Korisliigan finaaleihin yltäneen Bisonsin pelaajille kertyi yli 70 ottelua. Korisliigan runkosarjassa pelataan 40 ottelua.

VTB-liiga ei ole muiden eurosarjojen tapaan Kansainvälisen Koripalloliiton Fiban hallinnoima sarja. Tämä on tuonut varmasti omat haasteensa Bisonsin urakkaan.

- Ottelumäärät ovat kovempia kuin muissa eurosarjoissa, se on totta. Fiban hallinoimissa sarjoissa on haluttu pitää ottelumäärät maltillisina, jotta kansalliset liigat eivät kärsi liikaa, myöntää Westerholm.

Halpaa lystiä ei ole tunnetusti koripallojoukkueen lennätyskään kauas itään. Tulopuolella VTB-liiga ei ole ollut rahasampo. Suuren yleisön kiinnostus puuttuu, ja seurajohto onkin myöntänyt, ettei suomalainen seurakoris ehkä kuitenkaan ole valmis kansainvälisyyteen.

Mikäli Bisons ei saa talouttaan pikaisesti kuntoon, joutuu seura pahimmassa mahdollisessa tapauksessa lopettamaan pelit kesken kauden.

-Toivon todella, että siihen ei jouduta. Jos näin ikävästi käy, niin meillä on sääntökirja jonka mukaan tutkitaan pelatut ja pelaamattomat ottelut, Westerholm sanoo.

Bisonsin tiedotteen mukaan seuran pelaajilla on lupa katsella, josko ruoho olisi vihreämpää aidan toisella puolen. Ottajia tähtipelaajille varmasti löytyy, vaikka toisaalta yhdelläkään suomalaisella koripalloseuralla ei ole tällä hetkellä varaa heräteostoksiin.

- Siirtoikkuna on auki kuun loppuun asti. Karanteenia meillä ei ole. Jos seura vapauttaa pelaajan sopimuksestaan, voi pelaaja edustaa uutta seuraa jo vaikka seuraavana päivänä, Westerholm kertoo.

Mielenkiinnolla odotetaan, mitä kotimaisilla korismarkkinoilla helmikuussa tapahtuu. Mitä tekee esimerkiksi Susijengin ikitaistelija Tuukka Kotti? Susirajalla Joensuussa Kotilla riittää nimittäin paljon hyviä ystäviä.