Yllätys KTM:n testeissä - suomalaiskuljettaja ensi kertaa Moto2-pyörän selässä

Tatu Lauslehto pääsi testaamaan KTM:n Moto2-luokan uutta pyörää Espanjan testeissä.

Kuva: MPAFoto.com

Moottoripyörävalmistaja KTM kertoi alkuviikosta laajentavansa toimintaansa myös Moto2-luokkaan MotoGP:n ja Moto3-luokan lisäksi. KTM testasi uutta Moto2-pyöräänsä sunnuntaista tiistaihin, ja testikuljettajana nähtiin yllättäen kokenut suomalaiskuljettaja Tatu Lauslehto.

Lauslehto on ajanut viimeiset kaudet IDM-sarjan Supersport-luokassa, jossa hän sijoittui viime kaudella niukasti toiseksi.

- Aki Ajolla on aika iso merkitys tämän taustalla. Hän soitti minulle viime vuoden lopussa ja kysyi onko kiinnostusta lähteä mukaan tallaiseen projektiin, ainakin nyt tähän ensitestiin. Ilmoitin saman tien, että ehdottomasti olen mukana, Lauslehto kertasi.

Lauslehto testasi Espanjassa Almerian radalla uutta pyörää ja suurin tavoite oli saada varmistus sille, että kaikki toimii kuten pitää.

- Testit menivät ehkä jopa odotettua paremmin. Pyörä toimi hyvin, ei ollut oikeastaan minkäänlaisia tekniikkamurheita. Saivat kuulemma paljon enemmän testidataa kuin alkuperäinen suunnitelma oli, Lauslehto kertoi.

Kaiken kaikkiaan testit olivat hieno kokemus Lauslehdolle, joka istui Espanjassa ensimmäistä kertaa Moto2-luokan pyörän selkään.

- Yllättävän nopeasti pääsi pyörän kanssa sinuiksi, ei se kuitenkaan ihan hirveästi poikkea tuosta kuusisatasesta normaalipyörästä, jolla itse olen pääsääntöisesti ajanut, Lauslehto sanoi.

Tulevalla kaudella Lauslehto jatkaa IDM-sarjassa samassa Suzukin tiimissä, jossa hän on ajanut viimeiset vuodet. KTM:n testikuljettajan pestin jatko selvinnee lähiaikoina.

- He pitävät nyt palaveria ja sen jälkeen tulee päätöksiä siitä, mitä tapahtuu. Tällä hetkellä näyttää siltä, että saattaa jotain testejä tulla vielä lisääkin, Lauslehto uumoili.

Lauslehdon testikuljettajan paikasta kertoi ensimmäisenä MP Maailma.