Suora

  • Taitoluistelun GP: Miesten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun GP: Jäätanssin lyhyttanssi
  • Oi maamme!: Vieläkö on?
  • Urheilua Yle Puheessa: Jalkapallokierros
  • Taitoluistelun GP: Parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun GP: Lyhytohjelmat
  • Taitoluistelun GP: Naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun GP: Naisten lyhytohjelma

Tapparalla tunteiden vuoristorataa - JYPin itseluottamus hipoo pilviä

Sarjakolmonen JYP venytti eronsa sarjataulukossa Tapparaan jo seitsemään pisteeseen haettuaan Hakametsästä täyden potin maalein 3-4.

urheilu
Mikko Kalteva JYP
Mikko Kalteva, JYP-puolustajaTomi Hänninen

Ensimmäinnen erä tarjosi tarkkaa peliä ja huippupaikat vain JYPin Jani Tuppuraiselle ja Tapparan Arttu Ilomäelle. Varmasti pelanneet maalivahdit, Dominik Hrachovina sekä Veini Vehviläinen kuitenkin nollasivat yritykset.

Toinen erä oli vahva esitys vierasjoukkue JYPiltä. Ensin Henri Kanninen vei Hurrikaanipaidat johtoon Mikko Kaltevan esityöstä ja vain kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Kalteva itse siirsi vieraat hienon kuvioinnin jälkeen 2-0 johtoasemaan. Markus Nenonen survoi jyväskyläläiset taukojohtoon 3-0 ylivoimalla. Voimakkaasta protestoinnista huolimatta maali jäi tilastoihin, nimittäin kotijoukkuen ja -yleisön mielestä kiekko oli jo maalivahti Hrachovinan hallussa.

Päätöserä oli huikeaa dramatiikkaa. Tappara järjesti jälleen kerran julmetun kirin, mutta se ei tällä kertaa tuottanut tulosta, sillä vain 54 sekuntia ennen päätössummeria Jani Tuppurainen murensi kotijoukkueen kirin tälläämällä ottelun parhaan pelaajan Mikko Kaltevan syötöstä loppunumerot 3-4.

- Aika maaginen loppu, kuin jostain satutarinasta, totesi JYP-pakki Mikko Kalteva.

Kalteva vahvempi maajoukkuepakeista

Aleksi Elorinne juhli keskivikkona syntymäpäiväänsä, juuri maajoukkuekutsun saanut jämäkkä Tappara-puolustaja sai täyteen 26 ikävuotta.

- Maajoukkuekutsu on itselle viesti, että on tehty oikeita asioita, toteaa viime kevään play-offseissa itsensä läpi lyönyt Tappara-pakki.

- Tänään annoimme vastustajalle vähän turhan paljon eteen, mutta lähellä voittoa olimme kaikestra huolimatta, sanoi Tapparan avausmaalin viimeistellyt Aleksi Elorinne.

- Vähän meidän pelimme heittelehtii, tasaisuus tarvitsisi löytyä.

Tänään 1+2 pisteet kuitannut JYPin puolustaja Mikko Kalteva ei juhlinut vielä syntymäpäiväänsä, mutta sai myös kutsun Ruotsin EHT-turnaukseen ja Leijona-paitaan.

- Vähän salaa sitä tietysti toivoi maajoukkuekutsua, mutta olihan se kuitenkin jonkinlainen yllätys.

¨"Kirkkain mitali puuttuu"

11:ttä liigakautta pelaava 31-vuotias Jokerit-lähtöinen Kalteva on jo nelinkertainen SM-mitalisti, mutta hamuaa toki lisää plakkariinsa.

- Kirkkain mitali vielä puuttuu, joten sitä ollaan hakemasa, sanoi Mikko Kalteva.

- Ei ole kyllä aiemmin tullut kolmea pistettä liigauralla, totesi Kalteva. Näytti olevan kultainen kosketus tänään.

- Valtteri Kemiläisen kanssa oleme pelanneet koko kauden hyvin yhteen, itseluottamus on ollut kohdillaan ja homma natsaa hyvin.

JYPin puolustuksesta puuttui tänään huippukautta pelaava Valtteri Kemiläinen, jonka huhutaan vahvasti edustavan juuri Tapparaa ensi kaudella.

Tappara-puolustukseen lienee tulossa muutenkin muutoksia, kun Teemu Aallon , Markus Kankaanperän ja Pekka Saravon sopimukset päättyvät, ja tapeetilla ovat myös Nick Plastino ja Aleksander Bonsaksen.

Petri Aholaita, Tampere

Suosittelemme

Tuoreimmat