Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lukon pimeä vaihe ohi - "Voi soittaa Müncheniin ja kysyä miten valmentajan lähtö vaikuttaa"

Lukko on päässyt vaikean jakson yli. Kokenut ryhmä ryöpytti Bluesia peräti 6-0. Risto Dufva ampui sanallisesti alas syyt siihen, että raumalaisten peli olisi sekaisin mittavien ensi kauden pelaaja- ja valmentajasiirtojen vuoksi.

urheilu
Risto Dufva, Lukko
Risto Dufva, LukkoTomi Hänninen

Rauman Lukko on ryhtiliikkeensä tehnyt. Neljän pelin tappioputken jälkeen alla on nyt kaksi voittoa. Blues kaatui kahden erän ryöpytyksen siivittämänä 6-0.

- Ei ollut vastustajalla tänään palan palaa, Lukko-valmentaja Risto Dufva sanaili.

- Kyse on jääkiekon lainalaisuuksista. Pitää innokkaasti hyökätä ja työteliäästi puolustaa. Silloin hyvä heiluu, valmentaja jatkoi Lukon kurssin muutoksesta.

Bluesia vastaan Lukko hyökkäsikin innokkaasti. Varsinkin ykkösketjun Vahalahti-Gagnon-Nurmi peli oli ajoittain kaunista sommitelmien jatkumoa. Esimerkkinä 3-0-johtomaali, jossa Lukko lähti oman maalin takaa ja päätti parin puhkovan syötön ja jätön jälkeen kiekon maaliin.

Puolustussuuntaan Lukko oli myös väkevä. Kauden yhdeksännen nollapelin pelannut Ryan Zapolski napsi tarvittavat. Lehdistötilaisuudessa Blues-valmentaja Jyrki Aho nosti nähdyllä tavalla pelanneen Lukon jopa vakavasti otettavaksi mestarihaastajaksi.

Kun viime viikolla Lukon peli ei ollut nähdyn kaltaisella tasolla, Dufva toi ilmi, että kauden jälkeen hänen lisäkseen joukkueesta on lähdössä ainakin 17 pelaajaa. Se ei valmentajan mukaan kuitenkaan ole vaikuttanut mihinkään.

- Eihän sillä ole mitään merkitystä. Tämä asia on noussut ihan väärään rooliin. Voihan sitä soittaa vaikka Münchenin ja kysyä, miten siellä valmentajan lähtö vaikuttaa. Se on ihan höpöhöpöä, Dufva viittasi jalkapallon virkaveli Pep Guardiolaan, joka siirtyy ensi kaudeksi Bayernista Manchester Cityyn.

- Me olemme ammattilaisia. Painamme täysillä ja yritämme voittaa yhdessä Suomen mestaruuden. Ei meillä ole mitään kuohuntaa menossa. Ne kuohunnat ovat ihan muissa joukkueissa, Dufva jatkoi.

Ja tuossa Dufva on kyllä oikeassa. Illan vastustajassa Bluesissa on kuohuntaa riittänyt kylliksi – lähinnä kaukalon ulkopuolella. Tosin tässä pelissä myös kaukalossa, kun peli lähti heti väärille raiteille.

- Meille on tullut niin paljon nuoria pelaajia mukaan, että oleellinen meinaa unohtua liian usein. Innostuneisuus alkaa kadota, kun palkintoa ei tulekaan joka vaihdossa. Tämä on liigakiekkoa. Täällä ei joka vaihdossa tehdä maalia. Onnistumisia pitää hakea pienistä oikeista asioista, Jyrki Aho puntaroi Bluesin nuorten haasteita.

Suosittelemme

Tuoreimmat