Orgaanista ruokaa, tislattua vettä ja korkean ilmanalan naamareita - outo lintu Pelicansin kopissa?

Outo lintuko Pelicansin joukossa? Ei, vaan pedantti urheilija, joka pitää täydellisen huolta omasta työkalustaan jotta se olisi parhaimmillaan silloin kun kiekko putoaa jäähän.

urheilu
Lahden Pelicans logo SM-liiga Liiga
Liiga

*LAHTI. *Pelicansin tiistaisen päiväharjoituksen jälkeen pelikiellossa oleva Ben Blood vetäytyy muusta joukkueesta syrjemmälle ja toteuttaa omat rutiininsa joukkueen kuntoiluhuoneessa. Blood liimaa kehoonsa "sähköpiuhoja" ja käynnistää pienen kojeen, josta säätelee kehoonsa erityyppisiä "sähköimpulsseja" tms.

- Minulla on omat ruutinit joita ei ole muilla joukkueen jäsenillä. Olen sen verran kokenut pelaaja, että tiedän miten kroppani pysyy kunnossa. Ne eivät ole samanlaisia kuin muilla pelaajilla, Blood sanoo.

- Hän saattaa joskus treenien jälkeen istua piuhat kiinni itsessään omalla paikallaan, istua kuin joku meditoija kattoon oudosti tuijottaen, eräs Pelicansin joukkueen jäsen kuvailee.

Outo lintuko Pelicansin joukossa? Ei, vaan pedantti urheilija, joka pitää täydellisen huolta omasta työkalustaan jotta se olisi parhaimmillaan silloin kun kiekko putoaa jäähän.

Blood saattaa silloin tällöin luistella harjoituksissa myös poikkeuksellisen näköinen naamari kasvoillaan. Naamari, jota silloin tällöin näkee kestävyysurheilijoiden, lähinnä hiihtäjien kasvoilla.

- Maski pakottaa veren kuljettamaan enemmän happea, jolloin vaikutus on samanlainen kuin harjoittelisi korkeassa ilmanalassa. Olen käyttänyt tätä pelikieltojen aikana jolloin pelikunto laskee. Harjoittelu maskin kanssa auttaa pitämään elimistössä samanlaisen vaikutuksen kuin pelaamalla otteluissa, Blood valottaa kuin kestävyyslajien huippuvalmentaja.

Ruoan kanssa ei leikitä

Ben Blood ei laita myöskään suuhunsa mitä tahansa. Pedanttinen amerikkalaispelaaja noudattaa erityisen tarkkaa ruokavaliota, kuin maailmanluokan huippupikajuoksija. Orgaaninen ruoka ja tislattu vesi kuuluvat Bloodin peruskattaukseen.

- Tärkeintä on syödä vain puhtaita raaka-aineita. Puhdasta kanaa, kalaa ja lihaa. Puhdasta proteiinia ja paljon vihanneksia. Yritän saada yliannostuksen vihanneksista, koska pystyn syömään niitä niin paljon. Syön vihanneksia koko ajan.

- Syön tavallisesti neljä-viisi ateriaa päivässä. Pelipäivinä voi mennä kuusi-seitsemän ateriaa päivässä. Ne ovat tietysti pieniä aterioita. Tällä tavalla verensokerini pysyy vakaalla tasolla koko ajan ja energiatasoni ovat tasaisesti korkealla, Blood sanoo lähes ravintotieteilijän asiantuntemuksella.

Bloodin tarkat ja yksityiskohtaiset ravintotottumukset ovat jo tuttua Pelicansin joukkueen pelaajille.

- Kun joukkueen illanvietoissa muut syövät mitä tarjolla kulloinkin on, kaivaa Ben yleensä omat purkit omaa terveysruokaansa, erän Pelicansin joukkueen jäsen sanoo hymyillen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat