1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Wallinheimo: ”Rannistolta jäi homma kesken, yleisö äänesti jaloillaan”

Jääkiekon pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo toivoo, että Kimmo Ranniston seuraaja saa yleisön palaamaan katsomoihin.

Sinuhe Wallinheimo. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo oli yllättynyt, että Kimmo Rannisto erosi SM-liigan toimitusjohtajan tehtävästä. Wallinheimon mukaan Ranniston työ jäi kesken.

- Olihan tuo uutinen aikamoinen pommi. Kimmo päätti lähteä itse. Henkilökohtaisesti täytyy kiittää Kimmoa, sillä meillä oli kovat ja tiukat neuvottelut toissakeväänä yleissopimuksesta ja ne menivät hienosti. Kimmon aikana saatiin merkittäviä parannuksia pelaajien turvallisuuteen. Saimme tässä viime vuosina turvakaukalot jokaiselle liigapaikkakunnalle, Wallinheimo totesi Yle Urheilulle. 

Wallinheimon mukaan Rannisto ei onnistunut kirkastamaan SM-liigan brändiä.

- Homma jäi häneltä kesken, jos katsoo yleisökeskiarvoja. Yleisö on äänestänyt jaloillaan. Häneltä jäi kesken brändin uudistaminen ja kirkastaminen. Pitää kuitenkin muistaa, Kimmo tuli tehtäviin, kun taloustilanne oli äärimmäisen hankala. Hän tuli vaikeaan tilanteeseen ja näin se sitten päättyi, Wallinheimo mietti.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja toivoo, että Ranniston seuraaja saa yleisön palaamaan katsomoihin.

- Yleisö pitää saada takaisin lehtereille. Brändiä pitää kirkastaa. Mitä enemmän yleisöä käy otteluissa, niin sitä enemmän myös pelaajat tienaavat, Wallinheimo päätti.