Suora

  • Urheiluilta: Puhetta sportista
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mäkäräinen tuskaili tuulilottoa

Kaisa Mäkäräinen sijoittui 10:nneksi ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Canmoressa. Muuttuneet tuuliolosuhteet sekoittivat perjantain kilpailun tulosluetteloa.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen on toipunut sairasteluistaan.AFP / Lehtikuva

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen Pohjois-Amerikan kiertue alkoi 10. sijalla Canmoren maailmancupin pikakilpailussa. Mäkäräinen huomautti, että hetkittäin hurjiin lukemiin yltyneet tuulenpuuskat muokkasivat tilaa yllättäjille.

- Tulosluettelo kuvaa hyvin sitä, miten olosuhteet vaihtelivat tämän päivän kilpailussa. Valitettavasti olosuhteet värittivät tuloslistaa, mutta sillehän ei enää mahda mitään. Suoriuduin kuitenkin omalta osaltani ihan kohtuullisesti, Mäkäräinen kommentoi.

Mäkäräinen hämmästeli, miten kovasti kisasää vaihteli.

- Kisalenkin lopussa oli pitkä ja loiva nousu, joka vei aikaa useamman minuutin. Nauratti katsella huoltokopeilta, miten kevyesti loppupäässä lähteneet hiihtivät sitä nousua. Itse jouduin hiihtämään koko pätkän kuokalla, kun vastatuuli oli niin kova. Tuulella oli suuri vaikutus päivän hiihtoaikoihin, Mäkäräinen arvioi.

- Sain vedettyä itseni ihan tiukoille, mutta tuuli vaikeutti etenemistäni. Kaikki mainoksetkin kaatuilivat ja mietinkin, että toivottavasti eivät lennä päälleni. Sekin ehkä kertoo, millaisissa olosuhteissa tänään kilpailtiin, Mäkäräinen totesi.

Canmoren kisat jatkuvat jo lauantaina yhteislähtötaistoilla.

- Tänään tuli jälleen sijoitus kymppisakkiin. Ihan hyvä tulos, kun huomioidaan viime viikkojen taustani (sairastelut). En todellakaan jää murehtimaan tätä päivää. Lauantainahan kaikki lähtevät samaan aikaan eivätkä olosuhteet vaikuta niin paljon tuloksiin, Mäkäräinen huomautti.

- Terveystilanteeni on hyvä eikä sen puolesta ole mitään murheita. Mutta aina kun sairastelee pitkään, niin ei voi tietää, miten käy fyysiselle kunnolle, Mäkäräinen sanoi.

Suosittelemme

Tuoreimmat