1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Käsittämätön temppu - Suomi pani Ruotsin nippuun ja rynnisti jääpallon MM-finaaliin

Suomi järjesti jääpallon MM-kisojen suurimman yllätyksen, kun se eteni loppuotteluun kaadettuaan Ruotsin välierässä 3-2.

Kuva: EPA

Miesten jääpallomaajoukkue teki kovan tempun ja eteni MM-kisojen loppuotteluun kaadettuaan välierässä Ruotsin 3-2 (2-1). Alkusarjan kohtaamisessa Suomi hävisi Ruotsille 1-9.

Suomi aloitti ottelun ryminällä ja siirtyi 1-0-johtoon vain kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen Tuomas Määtän maalilla. Sami Laakkonen lisäsi suomalaisten johdon jo 2-0:aan, kun ottelua oli pelattu 16.21.

Ruotsi sai rivinsä järjestykseen ensimmäisen puoliajan lopulla ja onnistui kaventamaan Johan Löfstedtin maalilla puoliaikatilanteeksi 2-1.

Vajaan tunnin pelin jälkeen Suomi siirtyi jälleen kahden maalin johtoon, kun Pekka Hiltunen onnistui rangaistuslyönnistä. Kymmenen minuuttia myöhemmin Christoffer Edlund nosti kuitenkin jälleen Ruotsin toiveita, kun hän osui Hans Anderssonin syötöstä ja kavensi pelin 3-2:een.

Kavennusmaalin jälkeen Ruotsi haki vimmatusti tasoitusta, mutta Suomen puolustus kesti rynnistyksen.

Suomi kohtaa loppuottelussa Venäjän, joka päihitti omassa välierässään Kazakstanin peräti 16-6.

Suomi on ollut viimeksi MM-mitaleilla vuonna 2011, kun joukkue saalisti hopeaa. Suomen ainoa maailmanmestaruus on vuodelta 2004. Viimeiset neljä vuotta MM-kisojen kärkikolmikon ovat muodostaneet Venäjä, Ruotsi ja Kazakstan.