Suora

  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Grand Slam -finalisti palaa kriketistä tennikseen - "Hän on multilahjakkuus"

Ashleigh Barty jätti tenniksen 18-vuotiaana. Nyt hän palaa reilun vuoden tauon jälkeen kriketistä jälleen tenniksen pariin.

urheilu
Ashleigh Barty.
EPA

19-vuotias australialainen Ashleigh Barty on ehtinyt paljon nuoreen ikäänsä nähden. Barty on voittanut tenniksessä tyttöjen Wimbledonin mestaruuden ja ollut naisten nelinpelissä kolmessa Grand Slam -finaalissa.

Vuoden 2014 US Openin jälkeen hän päätti kuitenkin lopettaa tennisuransa vain 18-vuotiaana ja aloitti vähän myöhemmiin uran kriketissä. Nyt Barty on kuitenkin päättänyt palata jälleen tenniksen pariin.

Barty voitti tyttöjen mestaruuden Wimbledonissa vuonna 2011 vain 15-vuotiaana. Aikuisten puolellla hänen uransa lähti nousuun nelinpelissä. Vuosi 2013 oli loistava, kun Barty eteni yhdessä Casey Dellacquan kanssa finaaliin Australian avoimissa, Wimbledonissa ja US Openissa.

Vuosi 2014 sujui vaatimattomammin, ja Barty päätti syyskuussa US Openin jälkeen jättää tenniksen. Polte kilpaurheiluun kuitenkin jäi ja Barty kokeili krikettiä. Hän nousi siinäkin nopeasti hyvällä tasolle.

- Hän olisi voinut pelata Australian maajoukkueessa vuoden sisällä. Hän on yksi niistä harvoista yksilöistä, jotka ovat multiilahjakkuuksia. Lajin vaihto sujui hyvin, hyvin helposti, Bartyn krikettivalmentaja Andy Richards sanoi.

Vaikka miespuoliset kriketinpelaajat ovat Australian parhaiten palkattujen urheilijoiden joukossa, naisten puolella tilanne on erilainen. Bartynkin sopimus Brisbane Heatissa oli vain muutaman tuhannen dollarin arvoinen. Jos hän olisi noussut maajoukkuetasolle, saanut bonuksia ja sponsoreita, ansiot olisivat nousseet, mutta silti jääneet selvästi tenniksen nelinpelinkin palkintorahoista.

Barty ilmoitti maanantaina palaavansa jälleen tenniksen pariin. Bartylla ei ole enää rankingia, joten hän aloittaa pienistä ITF-turnauksista.

- Hän voi mennä nelinpelikiertueelle ja ansaita varmaan puoli miljoonaa vuodessa, krikettivalmentaja Richards huokaisi.

- Olen varma, että hänen paluunsa tennikseen onnistuu hienosti. Tällä hetkellä olemme tyytyväisiä, että olemme jääneet kakkoseksi.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat