Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Katowice Minor CS:GO
  • Bandyliiga: Akilles - Narukerä
  • Zakopane, miesten joukkuekilpailu
  • Lumilautailun MC: Laax, lumilautailun halfpipe
  • Wengen, miesten syöksylasku
  • Hiihdon Ski Classics
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kansainvälisissä kaukaloissa meritoitunut Kärppä-kapteeni: "Finaali menee urallani ykköskoriin"

Lasse Kukkonen on nauttinut CHL:n tuomista haasteista SM-liigan perusarjen rinnalla.

urheilu
Kapteeni Lasee Kukkonen ainakin oli tyytyväinen Juho Keräsen iltaan Espoossa.
Kapteeni Lasse Kukkonen ainakin oli tyytyväinen ilmeestä päätellen Juho Keräsen iltaan Espoossa.Tomi Hänninen

*OULU. *Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen on saanut aistia aitiopaikalta joukkueensa taivalta jääkiekon CHL:ssä kahtena kautena peräkkäin. Ainakaan lähes kaiken kokeneen Kukkosen kohdalla motivaatiota ei ole tarvinnut hakea kansainvälisiin seurajoukkuepeleihin.

- Varsin erityyppisiä joukkueita on tämän CHL-kauden aikana tullut vastaan verrattuna SM-liigan joukkueisiin. Olen pitänyt siitä, että pudotuspelit ovat käynnistyneet jo syyskauden aikana ja olemme saaneet pelata kovia otteluja tavallisen perusarjen aikana. Nämä ottelut ovat hyviä paikkoja jokaiselle yksittäiselle pelaajalle haastaa itsensä, kapteeni Kukkonen painottaa.

- Nämä CHL-pelit antavat merkkejä siitä, mikä joukkueessa toimii ja mitä pitää kehittää. Varsinkin CHL:n pudotuspeleissä panokset ovat isot, kun pelataan kahden pelin yhteistuloksella, Kukkonen jatkaa.

- CHL on todella hyvä lisä kiekkokauteen ja ainakin henkilökohtaisesti nämä pelit antavat lisää virtaa ja intoa kauteen.

Lasse Kukkonen, 34, on kokenut suomalaiseksi huippupelaajaksi paljon nimenomaan kansainvälisellä tasolla: olympiafinaali (2006), kaksi MM-finaalia (2007,2011) sekä useita arvokisojen pudotuspeliotteluita.

- CHL-finaali menee henkilökohtaisesti varmasti sinne "ykköskoriin" näissä kansainvälisissä peleissä, mitä olen saanut urallani pelata. Ihan oman lisänsä tekee tietysti se, että tämä tuleva finaali pelataan Raksilassa, Kukkonen hehkuttaa.

- Muistan, että joskus seurasin täällä silloista Suomen Kakkosdivisioonaa ja nyt olen pelaajana tällaisen kansainvälisen turnauksen finaalissa, niin sitä on ehdottomasti osattava arvostaa, Kärppä-kapteeni painottaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat