1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bisons passitti parhaan kaukoheittäjänsä kotiin - "Kaikkien kanssa on neuvoteltu"

Bisonsin toimitusjohtajan Aku Perhon mukaan Jacob Burtschi halusi kotiin jo ennen talousvaikeuksia.

Kuva: EPA

Korisliigassa pelaava Loimaan Bisons purki sopimuksensa Jacob Burtschin kanssa. Talousvaikeuksistaan viime viikolla kertoneen joukkueen toimitusjohtajan Aku Perhon mukaan ratkaisuun päädyttiin, sillä yhdysvaltalaispelaaja oli jo aiemmin ilmaissut halunsa palata kotiseudulleen.

Vaikka Burtschi oli joukkueen avauskokoonpanon pelaaja ja koko sarjan kolmanneksi paras kolmen pisteen heittäjä, oli hänen pelaajasopimuksen purku helppo ratkaisu.

- Kaikkien kanssa on neuvoteltu ja Burtschi oli halukas lähtemään jo aikaisemmin - jo ennen tätä tilannetta. Hän oli vihjassut, että voisi palata kotiin. Nyt se oli aika luonnollista, Perho sanoo.

Seura kertoi helmikuun alussa, että sen taloudellinen tilanne on vaikea. Seuran mukaan ongelmien taustalla on kahden varainhankkijan vetäytyminen toiminnasta syksyn aikana

- Ei me olla kirvestä heitetty kaivoon. Hallitus kokoontui viikonloppuna ja teimme pelastussuunnitelmaa, joka esitellään tiistaina yhtiökokouksessa. Se päättää, miten edetään. Kyllä tässä ihan toivoa on.