Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen purjehtijanaiset aloittavat MM-jahdin kovassa kelissä: "Mastoja on katkennut jo lähes 20"

Suomen 49er FX:n venekunnat Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz ja Sinem Kurtbay-Silja Kanerva lähtevät MM-jahtiin Floridan Clearwaterissa.

urheilu
Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz
Noora Ruskola ja Camilla CedercreutzIina Airio/SPV

Olympiapurjehduksen 49er FX:n maailmanmestaruuskilpailut alkavat tiistaina Yhdysvaltain Clearwaterissa. Suomen venekunnat Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz ja Sinem Kurtbay-Silja Kanerva ovat harjoitelleet Floridan lämmössä viikon verran.

- Valmistelut ovat sujuneet hyvin, vaikka purjehdustunteja ei olekaan ehtinyt kertyä juurikaan. Täällä on ollut useampana päivänä liian kova keli, ja mastoja on katkennut jo lähes 20 ennen kilpailun alkua, Silja Kanerva kertoo.

Myös ensimmäisen kisapäivän ennuste on raju.

- Järjestäjät ovat sallineet kellukkeiden käyttämisen maston topissa mastojen säästämiseksi. Saa nähdä, onko ennuste oikeassa ja pääsemmekö vesille. Tammikuun leirimme Santanderissa oli onnistunut ja lähdemme puhtaalta pöydältä kisaan, Kanerva jatkaa.

Ruskola ja Cedercreutz odottavat regatan alkua innolla.

- Todella kiva päästä jälleen kisaamaan, sillä viimeisin kilpailumme oli marraskuussa. Olemme hyvillä fiiliksillä, Ruskola viestitti.

MM-kilpailut toimivat 49er FX -tiimeille myös kovatasoisena harjoituksena maaliskuun lopun olympiakarsintaan. Suomi tavoittelee Euroopan kiintiön viimeistä Rion maapaikkaa Palman regatassa.

Lähteet: SPV-tiedotus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat