Suora

  • Urheiluruutu

NBA:n ykkösvaraus löi varustepäällikköä – neljän ottelun panna ja miljoonan tappiot

Los Angeles Clippersin Blake Griffin määrättiin neljän ottelun pelikieltoaan. Griffin sai pelikiellon lyötyään joukkueensa varustepäällikköä tammikuun lopussa.

urheilu
LA Clippersin Blake Griffin.
EPA

Yhteenotto tapahtui Torontossa 23. tammikuuta. Griffin ja Clippersin taustahenkilöhin kuuluva Matias Testi riitautuivat torontolaisessa ravintolassa. Myös Griffinin ystäväpiiriin lukeutuva Testi sai lyönneistä vammoja kasvoihinsa.

Griffin loukkasi välikohtauksessa kätensä ja joutui 4-6 viikoksi sairauslomalle. Tapahtuman aikaan tähtilaituri oli juuri palaamassa pelikentille reisilihasvamman takia.

Clippers tiedotti, että neljän ottelun pelikielto astuu voimaan Griffin toivuttua käsivammasta. Hän menettään tuona aikana palkkatuloina lähes 860 000 dollaria. Griffinin vuosipalkka on noin 19 miljoonaa dollaria.

Clippers lahjoittaa Griffinin palkan hyväntekeväisyyteen. Rahat ohjataan heikossa asemassa oleville losangelesilaisille nuorille.

- Olemme tehneet selväksi, ettemme hyväksi tällaista käytöstä Clippersin organisaatiossa, sanoi seuran omistaja Steven Ballmer ESPN-kanavan nettisivuilla.

- Blake on katunut ja pyytänyt anteeksi tekoaan. Häntä arvostetaan joukkueessa ja tuemme häntä, kun hän palaa takaisin, jatkoi Clippersin päävalmentaja Doc Rivers.

Griffin on pelannut urallaan viidesti tähdistöottelussa ja hän on tahkonnut liigassa noin 400 ottelua yli 20 pisteen keskiarvolla. Griffin valittiin vuoden tulokkaaksi NBA-liigassa 2011.

Griffin tunnetaan pelaajana näyttävistä donkeistaan. (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: espn

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat