Suomalaistopparin seura ajautunut putoamistaistoon: Viimeisessä viidessä matsissa pitää saada tulosta

Suomalaistoppari Valtteri Morenin seura Waasland-Beveren on ajautunut voitottomaan putkeen ja vajonnut samalla taistelemaan sarjapaikkansa puolesta Belgian pääsarjassa.

urheilu
Valtteri Moren
Valtteri MorenTomi Hänninen

Waasland-Beverenillä on takana viiden pelin voitoton putki ja eroa sarjajumboon on enää kolme pistettä. Belgian pääsarja on kuitenkin todella tasainen ja kaikki on vielä mahdollista, sillä peräti kahdeksan viimeistä joukkuetta on kuuden pisteen sisällä.

- Tämä on kyllä todella tasainen sarja. Huomasi heti alussa, että periaatteessa mikä tahansa jengi voi voittaa minkä tahansa jengin. Kun saa yhden tai kaksi voittoa niin voi nousta todella monta pykälää. Nyt niitä voittoja ei ole ikävä kyllä tullut ja viimeisissä viidessä runkosarjan matsissa pitäisi saada tulosta aikaan, kertoo kesällä 2015 seuraan HJK:sta siirtynyt Valtteri Moren Yle Urheilun haastattelussa.

Moren kärsi syksyllä loukkaantumisista, mutta on tervehdyttyään valloittanut pelipaikan belgialaisjoukkueensa miehistössä. Vastuuta on tullut kymmenessä sarjapelissä ja viimeisessä kahdessa suomalaistoppari on ollut avauksessa.

- On ollut pikku vaivoja välillä, joten siinä mielessä olen saamaani vastuuseen ihan tyytyväinen. Pelaamaan kyllä pääsee, kunhan on kunnossa. Viime pelissä jouduin tulemaan lihaskireyden takia puoliajalla vaihtoon, mutta se asia on nyt laitettu kuntoon ja torstaina palaan taas joukkueen harjoituksiin.

- Ikinä ei voi olla täysin tyytyväinen omaan pelaamiseen ja aina voi parantaa, mutta ihan hyvin pelit ovat menneet kun kentällä olen ollut. Sarjan kovaan vauhtiin pääsee koko ajan paremmin mukaan, Moren toteaa.

Joukkuepuolustaminen ei välttämättä ole se juttu

Belgian pääsarjaa dominoivat perinteikkäät suurseurat Club Brügge, Gent ja Anderlech. Gent on osoittanut Mestarien liigassa, millä tasolla belgialaiset huippuseurat tällä hetkellä ovat etenemällä puolivälieriin.

- Kyllä sen huomaa heidät kohdatessa, että stadikat on upeita ja ne ovat tosi hyviä jengejä. Parempia yksilöitä ja laajempi materiaali, joka näkyy pitkässä juoksussa. Yksittäisissä peleissä sen sijaan voi tapahtua mitä tahansa, kuten aiemmin mainitsinkin. Vauhti sarjassa on todella kova ja täällä mennään päästä päähän mentaliteetilla että kumpi tekee enemmän maaleja voittaa. Tiukka joukkuepuolustaminen ei välttämättä ole se juttu, Moren hymähtää.

Morenin pelit Belgian pääsarjassa jatkuvat tulevana lauantaina vierasottelussa sarjassa viidentenä olevaa Genkiä vastaan. Lihaskireyden karistanut Moren on mukana joukossa, josta pelaava joukkue valitaan.

Suosittelemme

Tuoreimmat