Suora

  • Hiihdon Suomen cup
  • Hiihdon Suomen cup
  • Pikaluistelun MC: Stavanger
  • Mäkihypyn SM

Pelicans ei pääse irti KalPa-peikosta - "Kusimme omiin muroihin"

Pelicans ei onnistunut vieläkään voittamaan KalPaa tällä kaudella. KalPa voitti lahtelaiset Niiralassa illan kamppailussa maalein 5-2.

urheilu
Joni Nikko, KalPa #10
Tomi Hänninen

Yksi illan sankareista oli KalPan Joni Nikko, joka laukoi KalPan kaksi ensimmäistä maalia ja oli mukana vielä yhdessä syöttöpisteen arvoisesti.

– Ei Pelicans helppo vastustaja ole. On ne olleet kaikki kovia pelejä. Olemme vain olleet tehokkaita Pelsuja vastaan sattumalta. Saatiin tänään tosi hyvä alku peliin tuloksen kannalta, sanoi Nikko.

Karmeaa saldoa kirjasi Pelicansin maalivahti Niko Hovinen. Kun KalPan viides maali oli tehty, oli Hovisella siihen mennessä koossa 10 torjuntaa eli joka kolmas laukaus meni lahtelaismaaliin.

Hovista ei voi maaleista syyttää, paremminkin näissä tilanteissa heikosti pelannutta Pelicans-puolustusta.

"Kusimme omiin muroihin"

Pelicansin Eetu Sopanen oli toinen pelaaja illan ottelussa, joka avasi liigakautensa. Toinen oli KalPan Sami Mutanen, joka palasi tositoimiin pitkältä sairaslomalta.

Sopanen on ollut lainassa Peliitoissa koko kauden. Nuorten MM-kisoissa nuorukainen loukkaantui ja hänen piti palata liigaan kisojen jälkeen, mutta se suunnitelma toteutui vasta keskiviikkona.

– Tätä hetkeä on odotettu vesi kielellä oikeastaan koko kausi, iloitsi Sopanen.

– Tänään hölmöiltiin eka kymppi. Annettiin kolme maalia eteen. Sen jälkeen jahdattiin 50 minuuttia peräsuoli pitkällä, mutta ei saatu kaveria kiinni.

– Meillä oli selvä suunnitelma miten KalPaa vastaan pelataan täällä. Vähän kustiin omiin muroihimme pelin ekan kympin aikana.

Suora pudotuspelipaikka molempien haaveena

Sekä KalPa että Pelicans jahtaavat suoraa pudotuspelipaikkaa.

Ennen ottelua joukkueet olivat 71 pisteessä sijoilla 8 ja 9. Matkaa pudotuspeliviivan yläpuolelle illan ottelunsa voittaneeseen Lukkoon kierroksen jälkeen on KalPalla viisi pistettä ja Pelicansilla kahdeksan pistettä. Haave elää yhä.

- Suora pudotuspelipaikka asetettiin tavoitteeksi kauden alla ja siitä pelataan yhä, sanoi KalPan Nikko.

- Matka ja taistelu jatkuu, sanoi Pelicansin Sopanen.

Kari Salmela, Kuopio

Suosittelemme

Tuoreimmat