Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu

Parasta puolimaratonin suomalaisvauhtia kuuteentoista vuoteen

Anne-Mari Hyryläinen juoksi naisten puolimaratonin parhaan suomalaisajan kuuteentoista vuoteen. Kellot pysähtyivät aikaan 1.12.27 Arabiemiraateissa.

urheilu
Suomi-juoksu on maailman toiseksi vanhin ultrajuoksutapahtuma. (Arkistokuva)EPA

Anne-Mari Hyryläinen oli kelpo vireessä Arabiemiraateissa järjestetyllä puolimaratonilla. Hyryläisen juoksema aika 1.12.27 on paras suomalaistulos kuuteentoista vuoteen. 37 vuoden iässä elämänsä kuntoon päässyt Hyryläinen paransi aikaisempaa ennätystään yli kahdella ja puolella minuutilla.

Hyryläistä nopeammin ovat suomalaisista juosseet vain Päivi Tikkanen, Ritva Melender ja Kirsi Mattila jo 1990-luvulla sekä viimeksi Annemari Sandell vuonna 2000.

Hyryläinen on pitkään asunut Arabiemiraateissa ja edustaa kotimaisen seuransa Helsingin Jyryn lisäksi myös paikallista Dubai Creek Stridersia. Viime vuonna Hyryläinen edusti Suomea Pekingin MM-maratonilla. Hän on myös yksi Suomen kuuluisimpia vuorikiipeilijöitä ja seikkailu-urheilijoita.

Naisten kilpailun 13 parasta juoksijaa olivat kaikki joko Keniasta tai Etiopiasta. Hyryläinen sijoittui 14:nneksi. Voittaja oli kenialainen Cynthia Limo maailman tämän kauden kärkiajalla 1.06.04.

Miesten puolimaratonin voitti armottomassa loppukirissä etiopialainen Berhanu Legese, jonka voittoajaksi kirjattiin 1.00.40.

Lähteet: Urheiluliiton tiedotus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat