Koe uusi yle.fi

Suora

 • Köysikiipeilyn SM ja PM, karsinnat
 • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki
 • Urheilua Yle Puheessa: Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki
 • Hiihtolajien MC: Hiihto N 10 km (p)
 • Urheilua Yle Puheessa: Hiihtolajien MC: Hiihto N 10 km (v) ja M 15 km (v)
 • Hiihtolajien MC: Hiihto M 15 km (p)
 • Urheilua Yle Puheessa: Hiihtolajien MC: Yhdistetyn 10 km
 • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn 10 km
 • He pelaavat rahasta
 • Välierä: Pauli Nevala - keihäänheittäjä
 • MotorSport
 • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros ja Hiihtolajien MC: Joukkuemäki
 • Elävä arkisto: Pesäpallo - Suomen kansallispeli
 • Hiihtolajien MC: Joukkuemäki
 • Lentopallon Mestaruusliiga: LP Vampula - LiigaPloki
 • Oi maamme!: InstaQueens
 • Urheiluruutu

"Ammuimme itseämme jalkaan" – Kärpät kaatui jatkoajalla Sportille

Mika Pyörälä pohdiskeli ottelun jälkeen kriittisesti nopeaa jatkoaikaratkaisua, kun Charles Bertrand laukoi Sportille 2-1-voiton Kärpistä.

urheilu
Mika Pyörälä.
Tomi Hänninen

Sport ja Kärpät kohtasivat toistamiseen kahden päivän sisään, tällä kertaa Sport oli jatkoajan jälkeen parempi 2-1-lukemin.

Sportille jokainen ottelu on tässä vaiheessa kuin pudotuspelit, sillä sija viimeisellä pudotuspelipaikalla on vain niukasti Sportin hallussa. Kärpillä on tavoitteena edelleen runkosarjan voitto, mutta paikka kuuden sakissa lienee jo kiveen kirjoitettu.

Avauserässä Sport oli alussa hieman uninen, mutta erän ensimmäisen ylivoiman jälkeen Sport otti hyvän otteen ottelusta. Avausmaalikin oli ansaittu tapahtumien valossa. Aleksi Laakso laukoi viivasta, ja matkalla Charles Bertrand sai mailaansa väliin, ja Kärppä-maalilla Sami Rajaniemi joutui antautumaan.

Sport sai erässä pelata kaksi kertaa ylivoimaa, mutta tuloksetta. Kärpät pääsi ylivoimalle kerran, ja heti kiekko oli Sportin maalissa. Esa Pirnes odotti aloituspisteen tuntumassa tovin, ja laukoi napakan rannelaukauksen heti kun Mika Järvinen oli maskin takana piilossa.

Toinen erä oli vahva Kärpiltä. Vieraat pitivät kiekkoa enemmän, ja ennen kaikkea piti sitä huolellisemmin. Erässä ei kuitenkaan maaleja nähty, vaikka paikkoja oli molemmilla. Vielä erän viimeisellä sekunnilla Juuso Ikonen oli lähellä, mutta klassista pukukoppimaalia ei Kärppä-hyökkääjä saanut tehtyä. Sen sijaan Järvinen näytti vetävän pukukoppitorjunnan, venyttämällä tolpalta tolpalle torjunnan.

Kolmas erä ottelussa oli maaliton, mutta tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Sport oli pitkiä pätkiä vahva ja iski eritoten vastaiskuista, ja ylivoimallakin oli lähellä kotijoukkueen voitto. Niko Peltola laukoi napakan rannelaukauksen Kärppä-maalin tolppaan.

Ottelun päätöserässä tunteet kävivät paikoitellen kuumana, eikä nokkapokilta vältytty. Tuomaristo Jari Levonen – Jouni Saukkonen antoivat pelaajien pelata fyysisesti, mikä varmasti oli oikea ratkaisu. Ainakaan täysi Kuparisaari ei tästä pahastunut, päinvastoin.

Jatkoaikaa oli ehditty pelaamaan vajaat 20 sekuntia, kun Sport räjäytti loppuunmyydyn Kuparisaaren. Niko Peltola vapautti nätillä lättysyötöllä hyökkäyssiniviivalle Charles Bertrandin, ja ranskalainen veivasi nätisti Sami Rajaniemen jäihin ja nosti yläkulmaan voittomaalin.

- Kyllähän me siinä ammuimme itseämme jalkaan. Haimme siinä hyökkäysvoimaa, mutta Sport pääsikin heti läpiajoon, Mika Pyörälä kommentoi jatkoaikamaalia, jossa Kärpät pelasi rohkeasti kolmella hyökkääjällä.

- Ainakin samoja naamoja tänään vastassa kulmissa oli. Eilen jos jäi jotakin hampaankoloon, niin tietää ainakin sen, että sai antaa tänään takaisin. Tiesimme että Vaasassa perjantai-ilta, tupa täynnä ja pientä sellaista minipleijari-tunnelmaa varmasti on ilmassa, Pyörälä kommentoi.

Sportin maalivahti Mika Järvinen oli tänäänkin isossa roolissa, päästäen vain yhden laukauksen selkänsä taakse. Isoja minuutteja tällä kaudella tahkonnut maalivahti nauttii pelata paljon.

- Nythän nämä on tavallaan kaikki pudotuspelejä meille. Vähän painoi jaloissa lähteä jatkoajalle, mutta sama se on vastustajallekin. Päätimme ottaa sen ylimääräinen pisteen. Mielettömästi taitoa vastustajalla on, ja eilen isossa kaukalossa olimme vähän altavastaajana, mutta tänään saimme aikaa pois, kertoi Järvinen.

Sport on edelleen tiukasti kiinni taistelussa 10. sijasta. Ensi viikolla se kohtaa kaksi sarjataulukossa alempana olevaa joukkuetta. Keskiviikkona vieraskentällä Ilveksen, ja torstaina kotonaan ”Mestiksen El Classicossa” KooKoon. Kärpät kohtaa KooKoon kotonaan jo tiistaina, ja keskiviikkona Ässät niin ikään kotonaan.

Pasi Roimela, Vaasa

Suosittelemme

Tuoreimmat