Koe uusi yle.fi

Ratkaisumaalin iskenyt KooKoo-laituri: "Huusin Watkinsille kaiken, mitä keuhkoista lähti"

Tomi Peltonen huusi kurkku suorana syöttöä juuri ennen ratkaisumaalia KooKoon 4-3-voitossa TPS:stä.

urheilu
Tomi Peltonen
Tomi Hänninen

KooKoo tukisti jälleen TPS:ää 4-3-voitolla. Kolmas voitto turkulaisista pitää sarjanousijan haaveet pudotuspeleistä edelleen hengissä.

Sarjanousija KooKoo on ollut turkulaisille kummajainen tällä kaudella, eikä voitto irronnut kuuden joukkoon tiukasti tavoittelevalle TPS:lle nytkään.

Vieraat iskivät toisessa erässä kaksi maalia 33 sekunnissa. Ensin KooKoo-pakki Markus Västilä tarjoili ylivoimalla kiekon omalla alueellaan TPS:n kultakypärä Tomi Kalliolle. Tämä ei jättänyt lahjaa käyttämättä.

Heti perään kotijoukkueen pelaajat törmäilivät omalla siniviivallaan, ja Francis Pare pääsi ilmaiseksi läpiajoon. Myös kanadalainen napautti kiekon ohi Juha Järvenpään.

KooKoo-kippari Ari Vallin tykitti viivasta kuitenkin kauden toisen osumansa 40 sekuntia ennen erän päättymistä Mikko Alikosken hyvästä esitystyöstä, joten ratkaisu jäi päätöserään.

Siinä Tomi Peltonen naulasi isännille 4-3-voiton Matthew Watkinsin takasyötöstä.

- Huusin Watkinsille kaiken, mitä keuhkoista lähti, että jätä. Ja sehän jätti, mies kuvasi ratkaisuosumaa.

Peltosen mukaan KooKoon vire säilyy koko ajan hyvänä, sillä panokset ovat kovat joka kerran, kun joukkue luistelee kaukaloon.

- Nämä ovat pudotuspelejä joka päivä meidän kannaltamme. Hoidamme jokaiseen peliin valmistautumisen viimeisen päälle ja väännämme pudotuspeleistä loppuun asti. Tällainen tiukka tilanne on kannaltamme hyvä, sillä meillä pysyy vire koko ajan päällä.

KooKoon paidassa vuosikymmenen ensimmäisinä vuosina kaksi kautta pelannut Ville-Vesa Vainola ihmetteli sitä, että KooKoo on ollut niin vaikea turkulaisille kauden aikana.

- Tämä on minulle tuttu halli, ja täällä on aina hienoa pelata. Tämäkin peli oli todella tasainen ja olisi voinut kääntyä kumminpäin vain. Meillä oli lopussa vielä hyviä paikkoja, mutta jos vieraissa päätetään neljä maalia, niin silloin on vaikeaa voittaa.

KooKoon lasarettiosastoon liitettiin Aki Kangasmäki, jonka TPS:n Teemu Lämsä ajoi voimalla päin maalia ja sitä myöten myös päin laitaa.

KooKoo-laituri liikkui ottelun jälkeen kepeillä ja Lämsä lensi saman tien ottelusta ulos.

Jari Haapala, Kouvola

Suosittelemme

Tuoreimmat