Suora

  • Hiihdon Suomen cup
  • Hiihdon Suomen cup
  • Pikaluistelun MC: Stavanger
  • Mäkihypyn SM

Virtanen pettyi rankasti tuomaritoimintaan: "En tiedä missä vaiheessa säännöt ovat muuttuneet"

HIFK vahvisti otettaan sarjakärkenä 3-2-voitolla JYPistä.

urheilu
Marko Virtanen, JYPin koutsi.
Marko Virtanen. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

HIFK vei niukasti nimiinsä SM-liigan kärkitaiston. Helsinkiläisjoukkue kaatoi varsin tasapainoisen esityksen päätteeksi JYPin viime hetken osumalla maalein 3-2.

- Tiesimme mitä saattaisi olla tulossa, mutta tästä ottelusta tulikin lopulta odotusten vastainen. Erittäin intensiivinen kamppailu ja paljon oli liikennettä maalin edessä. Pelasimme parhaimman ottelumme pitkään aikaan, iloitsi IFK-maalivahti Kevin Lankinen.

Tasapäisesti edenneen ottelun ratkaisu nähtiin vasta kolmannen erän viimeisillä minuuteilla. Joonas Rask viimeisteli lähes tyhjään maaliin Mika Partasen kauniin esityön saattelemana.

- Tänään todistimme kaikille, että oma peruspelimme riittää tässä sarjassa, muistutti Lankinen.

Ottelun hahmoiksi nousivat molempien joukkueiden maalivahdit. Niin Lankinen, kuin JYPin maalia vartioinut Veini Vehviläinen tekivät lukuisia tärkeitä torjuntoja.

Ilta oli maalivahtien osalta erikoinen, sillä Lankinen ja Vehviläinen merkkauttivat kumpainenkin itselleen syöttöpisteen tehotilastoihin.

Virtanen ihmetteli tuomareiden ratkaisuja

Peräti 23 voittoa viimeisestä 27 ottelusta ottanut JYP, joutui lopulta lähtemään kotimatkalle ilman pistepottia. Kärkijoukkue HIFK karkasi jo kahdeksan pisteen päähän JYPistä.

- Alivoimat söivät meidän energiaamme. Kyllä joukkue jätti kentälle sen, mitä oli tänään annettavissa. Me emme mene nyt niin kauhean leveällä rosterilla. Keskiviikkona nähdään ihan erilainen JYP. Silloin saamme lisää miehiä takaisin sairastuvalta. Silloin taistelu jatkuu, mietti Virtanen.

- On kuitenkin todettava, että tuomaritoiminta ei ollut sellaista, mitä olisin odottanut heiltä. Kaksi kokenutta erotuomaria ja vähän nyt tuntuu, että murenee. Viimeinen kruunu oli Nättiseen osunut korkea maila. Tuomareiden mielestä ei ollut kuitenkaan loukkaantunut pelaaja, vaikka naama oli auki. En tiedä missä vaiheessa säännöt ovat muuttuneet, jatkoi pettynyt Virtanen.

Suosittelemme

Tuoreimmat