Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä

Heikkinen kaipaa huippukierroksia – "Huomenna hiihdetään podiumista"

Matti Heikkinen sijoittui Falunin perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kisassa 9:nneksi. Tämä ei saanut hänessä aikaan riemunkiljahduksia.

urheilu
Matti Heikkinen
Matti HeikkinenLehtikuva

Matti Heikkisen hiihto Falunin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa oli vahva, vaikka totesikin viime viikonlopun Holmenkollenin 50 kilometrin kisan vielä painaneen.

- Pieniä rippeitä Kollenilta oli vielä kropassa mukana, mutta tasapainoinen, vääntävä hiihto. Ei mitään riemunkiljahduksia, mutta sitä tasapainoista suorittamista, Heikkinen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

- Siihen kun se napsu löytyisi lisää ja saisin ne huippukierrokset peliin, niin sitten olisi iloinen kevät edessä.

Heikkinen taisteli tiukasti kärkisijoista, mutta joutui taipumaan sekuntitaistelussa. Hänen loppusijoituksensa oli yhdeksäs, mikä ei ollut aivan sitä, mitä hän lähti hakemaan.

- Se on raakaa mättämistä tällä hetkellä talviurheilun kuningaslajissa. Jos niitä huippukierroksia ei löydy, niin silloin nuo sijoitukset painuvat sinne kymmenen tuntumaan. Minulla on kova nälkä sinne podiumille, mutta yksi vaihe pitää löytää lisää.

Heikkinen haluaa välttää "miekkailua"

Heikkisen mukaan on turha miettiä, milloin se yksi vaihe löytyy – onko se käytössä jo sunnuntain yhteislähtökisassa vai Salpausselällä – hänestä tärkeintä on tehdä töitä sen saavuttamisen eteen.

- Hiihdän nyt paljon kilpaa; huomenna täällä, sitten Salppurilla ja sitten Kanadaan. Hyviä kisoja paljon tulossa, joten tasapainoista ja rajua tekemistä vain jatkossa.

Falunin viikonloppu jatkuu sunnuntaina 15 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisassa. Heikkisellä on tältä kaudelta koviakin kokemuksia yhteislähtökisoista, sillä muun muassa Val di Fiemmessä hänen sauvansa katkesi kaksi kertaa kisan aikana.

- Toivottavasti huomenna lähdetään alusta asti tekemään kovaa ajoa ja sitä kautta tila sitten löytyy porukasta. Kyllähän huomenna lähdetään podiumista hiihtämään, Heikkinen vakuutti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat