Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Poutala avasi MM-kisat kymmenennellä sijalla - päämatka edessä sunnuntaina

Mika Poutala oli 10:s matkakohtaisten MM-kisojen 1000 metrillä. Sunnuntaina luistellaan 500 metriä.

urheilu
Mika Poutala
Mika PoutalaTomi Hänninen

Mika Poutala oli ensimmäisellä matkallaan 1000 metrillä 10:s pikaluistelun matkakohtaisissa MM-kilpailuissa Venäjän Kolomnassa. Poutalan aika oli 1.09,44.

- Tosi hyvät fiilikset. Suunniteltiin valmentajan kanssa, että vedetään reipas 600 metriä ja oli selkeästi tämän kauden parasta vauhtia siihen asti. Omasta mielestäni loppuun asti tuli veto hyvin. Kymmenes tila MM-kisoissa, en muista olenko montaa kertaa ollut kympin joukossa ennen tällä matkalla. Antoi tosi hyvän fiiliksen ja itsevarmuuden huomiseen.

- Todella innostuneet ajatukset huomisista 500 metrin luisteluista. Odotan innolla, toivottavasti saan nukuttua hyvin. Startit on se homma, joka viime viikolla maailmancupissa oli vielä vaiheessa. Tänään se toimi, joten ihan mitä vaan voi huomenna tulla.

Maailmanmestaruuden voitti venäläinen Pavel Kulizhnikov ajalla 1.08,33. Venäjän kaksoisvoiton varmisti Denis Juskov. Pronssille luisteli hollantilainen Kjeld Nuis.

Poutalan päämatka 500 metriä luistellaan sunnuntaina. Siinä on mukana myös Pekka Koskela.

Naisten 500 metriä luisteltiin lauantaina. Mestaruus jaettiin kahden luistelun yhteistuloksella. Elina Risku oli kilpailun viimeinen eli 24:s. Risku luisteli ajat 39,57 ja 40,08.

- Ensimmäisessä startissa satanen oli ihan hyvä, tämän kauden tasoa. Ekaan kurviin en saanut ihan ihanteellista kaarteeseen menoa. Sitä kautta ihan ok. Toiseen lähdin parantamaan ensimmäistä kurvia, mutta heti lähdössä löin terän jäähän ja se oli siinä. Tavoitteeseen en päässyt. Toinen luistelu harmittaa tosi paljon.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat