Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • He pelaavat rahasta
  • Välierä: Pauli Nevala - keihäänheittäjä
  • Elävä arkisto: Pesäpallo - Suomen kansallispeli

Kisatuntuman kadottaneella Niskasella pohdinnan paikka – "Turhaan takoa päätä seinään"

Kerttu Niskanen on kadottanut sairastelun myötä tuntumansa kilpahiihtoon. Niskasen mukaan hänen vireensä ja olotilansa on romahtanut.

urheilu
Kerttu Niskanen
Kerttu NiskanenTomi Hänninen

Kerttu Niskanen on ollut tasaisen varma ja Suomen naisten ykköshiihtäjä parin viime kauden ajan. Normaalimatkoilla hän on hiihtänyt takuuvarmasti maailmancupin pisteille normaalimatkoilla ja edellisen kerran Niskanen jäi ilman pisteitä kauden 2011-2012 alussa, kun hän sijoittui Rukan mini-tourin 5 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa 33:nneksi.

Sunnuntaina Falunin vapaan hiihtotavan 10 kilometrin yhteislähtökisassa nähtiin muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen tämä harvinaisuus: Niskanen sijoittui 31:nneksi ja jäi ilman pisteitä. Se sai myös vuokattilaisen mietteliääksi.

- Oli kaikin puolin tosi hankala kisa. En tiedä. Sairastelun jälkeen vire ja olotila on sillä tavalla romahtanut, että nyt täytyy tuumata ja tehdä suunnitelma seuraaville viikoille; mikä tässä on järkevää, mitä täytyy tehdä ja olla tekemättä, Niskanen myönsi Yle Urheilun haastattelussa.

Palautuminen ei onnistunut

Niskasen pasmat menivät sekaisin Tour de Skin jälkeen, kun hän sairastui. Tämän takia hän joutui jättämään Imatran SM-hiihdotkin väliin. Tukholman sprintissä Niskasen vauhti oli jo terävämpää, mutta Falunissa ei kulkenut halutulla tavalla.

- Ei ollut eilinen hiihtokaan hyvä (13:s). Sairastelun jälkeen Kollenilla (11:s) oli tosi huonon tuntuista menoa, mutta Tukholmassa olotila oli paljon parempi. Sitten taas kun tultiin tänne Faluniin, niin tuntui, ettei näistä kisoista tullut yhtään mitään. Tänä päivänä oli vain taistelua, hiihdin vain lenkin läpi, Niskanen totesi.

- Harmittaa sinänsä, koska ajattelin, että Tourin jälkeen kun palautuu, niin siitä pääsee vielä hyvän loppukauden tekemään. Mutta se palautuminen ei onnistunut ollenkaan hyvin, jouduin vain sairastamaan. Kyllä se näkyy tuloksissa tällä hetkellä.

Löytyykö vire kilpailemalla?

Ensi viikolla hiihdetään MM-kotikisojen ”etkot” eli esikisat, mutta Niskanen on kaikkea muuta kuin luottavainen vauhtiinsa. Hän toivoo ennen kaikkea pysyvänsä terveenä, mutta mitä matkoja hän vielä tällä kaudella hiihtää, on arvoitus.

- Jos nyt on näin vaikeaa, niin turhaan sitä takoo päätä seinään ja hiihtää kisoja. Toisaalta sairastelun jälkeen voisi olla, että se vire sieltä kisojen kautta löytyy, Niskanen pohti.

Suosittelemme

Tuoreimmat