Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Poutala karmivasta kuuden tuhannesosan erosta: "Aika pieni aika"

Mika Poutala oli pettynyt minimaalisella erolla tulleeseen nelossijaan, mutta jaksoi silti hymyillen katsoa kohti tulevia sprinttereiden MM-kisoja.

urheilu
Mika Poutala kuvassa
Mika Poutala.Tuula Puputti

Mika Poutalan haave pikaluistelun MM-mitalista oli lähempänä kuin koskaan ennen, kun suomalainen jäi matkakohtaisten kisojen 500 metrillä kuuden sekunnin tuhannesosan päähän pronssimitalista.

Suomalaisluistelija oli vielä ensimmäisen luistelun jälkeen kiinni mitalissa, mutta pieni horjahdus toisessa luistelussa päästi Kanadan Alex Boisvert-Lacroixin ohi ennen viimeistä paria.

- Hirveästi yritin viimeisellä suoralla ja jännitin maaliin tullessa, että riittääkö se vai ei. Siinä vaiheessa kun tulin kakkoseksi, totta kai se oli iso pettymys, Poutala sanoi luistelun jälkeen.

- Luistelu tuntui hyvältä, vaikka oli pieniä virheitä. Toivoin, että se olisi riittänyt, muttei tänään. Kuusi tuhannesosaa on aika pieni aika. Ensi kerralla sitten uusi yritys, helsinkiläisluistelija kuitenkin jatkoi.

Seuraava iso etappi on kahden viikon päästä Korean Soulissa käytävät sprinttereiden MM-kisat, joihin Poutala matkaa muutaman Suomessa vietetyn päivän jälkeen. Tavoitteet ovat korkealla sielläkin, kun kilpaillaan neljän kilpailun yhteiskisassa.

- Pääsen luistelemaan 500 ja 1000 metriä ja siitä tulee jännittävä kilpailu. Tänään olin tosi tasainen, Koreassa se tulee myös olemaan valttikortti. Neljässä kisassa jos on tasainen, se on vahvuus.

Kisan toinen suomalaisluistelija Pekka Koskela oli lopputuloksissa 17:s. Koskelan talvi on ollut sairastelun takia rikkonainen, joten kisan jälkeen kameran edessä oli hymyilevä mies.

- Tuntui tosi hyvältä päästä vetämään kisaa kunnolla taas. Toisella viidellä sadalla ei ollut jaloissa ihan sitä, mitä piti olla. Jätkän sai ihan tyhjäksi tosin, Koskela sanoi.

- Seuraavaksi kotona palautuminen käyntiin ja seuraan, miten elimistö reagoi. Kevät-talvi on ollut selkeästi nousujohteista, hän jatkoi.

Yle välittää sprinttereiden MM-kilpailut 27.–28. helmikuuta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat