Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää

Pienikokoisen hyökkääjän NHL-unelma kävi toteen – perhetuttu Selänne löysi syyn ketsuppipullosta

Brendan Leipsic tutustui jo lapsena Teemu Selänteeseen, joka juhli 21-vuotiaaksi kasvaneen hyökkääjän ensimmäistä NHL-maalia Twitterissä.

urheilu

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

NHL-legenda Teemu Selänne jakoi lauantaina Twitterissä vanhan kuvan, jossa hän syö pastaa nuoren pellavapäisen pojan kanssa. Selänne halusi kuvalla lähettää terveiset 21-vuotiaaksi kasvaneelle Brendan Leipsicille, joka teki NHL-debyyttinsä lauantain kierroksella Toronto Maple Leafsin paidassa.

Leipsicin voisi luulla olevan Selänteen pelikaverin tai ex-seuran työntekijän poika, mutta tarinassa on enemmän mutkia. Brendanin äiti Kathleen ja Teemun vaimo Sirpa tutustuivat kuntosalilla 90-luvun alussa, kun Teemu pelasi ensimmäisen kerran Winnipeg Jetsissä. Perheistä tuli läheiset ja Brendan pääsi aloittelemaan kiekkoharrastustaan Selänteen jaloissa.

Leipsic jatkoi jääkiekkoharrastustaan ja nousi hiljalleen kohti NHL:ää. Moni epäili hänen mahdollisuuksiaan pienen koon takia. Kahden ja puolen AHL:ssä vietetyn kauden jälkeen unelma kuitenkin toteutui, ja millä tavalla.

Leipsic löi lauantain ottelussa kiekon suoraan ilmasta maaliin ohi Canucks-vahti Ryan Millerin. Vain hetkeä myöhemmin tv-kuvissa näkyivät isä ja äiti, jotka hurrasivat maalia kyyneleet silmissä.

Loppukaneetin pääsi sanomaan Selänne, joka oli saanut kuulla kuvan lähettämisen jälkeen paljon kuittia pastan ja ketsupin yhdistämisestä.

- Brendan osui! Nyt tiedätte, miksi ketsuppipullo oli pöydässä. Se toimii! Selänne twiittasi maalin jälkeen. (siirryt toiseen palveluun)

Katso video Leipsicin ensimmäisestä maalista tästä (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: Yahoo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat