Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Mäkihypyn MC: Zao, naisten kilpailu

Kommentti: Onnittelut Joensuuhun runkosarjan voitosta

Joensuun Katajan Teemu Rannikko olisi pitänyt valita Korisliigassa kuukauden parhaaksi pelaajaksi lokakakuusta tammikuuhun, kirjoittaa Yle Urheilun Antti-Jussi Sipilä.

urheilu
Teemu Rannikko.
Teemu Rannikko.Tomi Hänninen.

Ei tarvitse olla suurikaan koripallon asiantuntija, jos lähetän jo nyt onnittelut Korisliigan runkosarjan ykkössijasta Jukka Toijalalle ja Joensuun Katajalle. Onnittelut!

Hallitseva Suomen mestari keikkuu sarjataulukon kärpaikalla, vaikka se urakoi tammikuun loppuun saakka myös eurokentillä. Samalla se on vielä repinyt selkeän eron seuraavina tuleviin Kauhajoen Karhuun ja Loimaan Bisonsiin.

Muiden joukkueiden kannalta on pelottavaa, että Kataja voi keskittyä jatkossa vain Korisliigaan. Nyt joensuulaisten valmistautumis- ja lepoaika otteluihin kasvaa, joten kilpailijat kohtaavat entistä paremmin otteluihin valmistautuneen Katajan. En jaksa uskoa, että Kataja ottaisi viidesti käkättimeen 12 jäljellä olevasta runkosarjan ottelusta.

Tähänkin on vain yksi syy; herra nimeltä Teemu Rannikko. Rannikko on ollut koko kauden ilmiömäinen. Hänet olisi huoletta voitu valita Korisliigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi lokakuusta-tammikuuhun, eikä kukaan olisi edes ihmetellyt.

Esimerkiksi lauantaina Rannikko kuritti Kauhajokea 31 pisteellä ja 10 syötöllä. Rannikko mätti ottelun ratkaisuhetkillä 11 pistettä putkeen ja sinetöi joensuulaisten voiton.

Ympäri Itä-Eurooppaa VTB-liigan myötä kiertäneen Bisonsin leiristä kerrottiin, että pelaajat ottivat tiedon seuran talousvaikeuksista tyynesti vastaan. Tieto varmasti otettiin vastaan, mutta muita vaihtoehtoja ei tainnut juurikaan olla.

Talousvaikeuksien vaikutuksilla peliesityksiin on helppo spekuloida. Niin kauan kuin palkat ovat ajallaan, ongelmaa ei ole.

Jos Loimaalla ajaudutaan tilanteeseen, jossa pelaajat joutuvat miettimään, kuinka selvitä seuraavasta lainanlyhennyksestä, näkyy se myös kentällä. Toivottavasti näin ei käy ja Bisons pysyy kilpailukykyisenä loppukauden ajan. Sarjataulukon piikkiin loimaalaisilla ei ole asiaa, mutta seuran toimistolla on juuri nyt muutakin mietittävää.

Kauhajoella taustat ovat kunnossa, mutta Karhun peliesitykset eivät vielä ole olleet sillä tasolla, että näkisin kauhajokisten kampeavan itsensä Katajan rinnalle. Vaikka joukkueesta löytyy laatua, mielestäni ryhmästä puuttuu pelaaja, joka pystyisi omalla panoksellaan ratkaisemaan ottelun Karhun eduksi. Okei, Antti Kanervo pystyy siihen hurjana heittopäivänä.

Karhulla on riveissään sarjan taitavin korinalusjyrä. Hurjat meriitit omaavasta 208-senttisestä Lance Williamsista on paljon apua hyökkäyspäässä, mutta yhtä paljon murhetta puolustuksessa. Pahasti keskenkuntoisen Williamsin jalka ei liiku riittävän rivakasti ja tähän kaikkien on helppo iskeä.

Kolmen kärki on karannut, mutta pudostuspelien kotiedusta taistellaan. Nyt siinä on kiinni pienellä pelaajarotaatiolla pelannut Kouvot ennen Pyrintöä ja Seagullseja. Jos harrastaisin vedonlyöntiä, laittaisin viimeiseksi kotiedun saajaksi Tampereen Pyrinnön.

Tutun amerikanavun J’nathan Bullock paluu Pyrintöön antaa päävalmentaja Ilkka Palviaiselle työkalupakkiin lisää mahdollisuuksia ja kuulemma verkot ovat edelleen vesillä yhdelle vahvistukselle. Sen lisäksi on muistettava, että Damon Williams ja Antero Lehto heräävät vasta kevätauringon lämmittäessä.

Suosittelemme

Tuoreimmat