Suora

  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Taitoluistelun MM: jäätanssin rytmitanssi

Noora Räty avautui tilanteestaan: "Loppukausi mennään p*skalla kierukalla"

Maajoukkuevalinnat naisten MM-turnaukseen julkistetaan 29. helmikuuta. Noora Räty kommentoi polvivammaansa sosiaalisessa mediassa.

urheilu
Noora Räty
Noora RätyEPA

Jääkiekkomaalivahti Noora Räty on kommentoinut maajoukkuetehtävistä poisjäämistään Facebook-sivullaan. Räty tarkentaa muun muassa polvivammansa syntymistä ja sen laatua.

Räty kertoo loukanneensa polveaan 31. tammikuuta pelatussa Suomi-sarjan ottelussa. Polvi vääntyi torjuntatilanteessa.

- Pelissä paikalla ollut lääkäri totesi siinä, että sisäsivuside. Tiistaina konsultoin seuraavan lääkärin kanssa. Sama tuomio ja sanoi, että 2-3 viikkoa poissa ja sitten takaisin peleillä, Räty kirjoittaa.

Räty luotti lääkäreiden arvioon eikä halunnut mennä magneettikuviin omavastuukustannusten takia. Maajoukkueturnaus päätettiin jättää väliin varotoimena.

- Olimme siis valmennuksen kanssa yhtä mieltä siitä, että mikäli pelaaja ei pysty antamaan itsestään 110% maajoukkeelle jokaisena hetkenä, niin tilalle on parempi ottaa terve pelaaja.

Kun polvi ei lähtenyt paranemaan, Räty kävi näyttämässä sitä ortopedillä maanantaina 8. helmikuuta. Selvisi, että vamma ei ollut sisäsivusiteessä vaan sisäkierukassa. Lääkäri ohjeisti, että maalivahti voi pelata loppukauden tuen ja kivun kanssa.

- Loppukausi siis mennään paskalla kierukalla, Räty toteaa.

Pari päivää harjoiteltuaan Räty ilmoitti torstai-iltana 11. helmikuuta seurajoukkueensa KJT:n valmennukselle olevansa pelikunnossa. Hänen aikomuksenaan oli ilmoittaa muuttuneesta tilanteestaan maajoukkueen valmennukselle seuraavana päivänä.

- Kaiken härdellin keskellä se unohtui ja kun pääsin itse hallille ja muistin asian, niin Naisleijonat kamppailivat jo Venäjää vastaan Ruotsissa, Räty selittää ja lisää ottavansa täyden vastuun informaatiokatkoksesta.

Lopuksi Räty kertoo säästelleensä polveaan perjantai-illan ottelun jälkeen. Hän ei ollut mukana sunnuntain Suomi-sarjan ottelussa, vaan "paranteli taas polveaan sohvalla".

Lue Rädyn kirjoitus kokonaan täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme

Tuoreimmat