1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Bruce Springsteen ratkaisi - Real Madrid ei joudu päästämään Barcelonaa omalle stadionilleen cup-finaaliin

Espanjan cupin finaali Barcelonan ja Sevillan välillä pelataan todennäköisesti Atletico Madridin Vicente Calderonilla.

Bruce Springsteen ja E Street Band esiintymässä Oslossa 21. heinäkuuta. Kuva: Tor-Erik Schröder / EPA

Tarvittiin Bruce Springsteeniä ratkaisemaan kiista siitä, pelataanko jalkapallon Espanjan cupin finaali Real Madridin kotikentällä Santiago Bernabeulla. Springsteen ilmoitti konsertoivansa stadionilla 21. toukokuuta, jolloin Barcelonan ja Sevillan välistä cup-finaalia ei voida pelata siellä.

Molemmat finalistit halusivat pelata siellä, mutta Real Madrid ei ollut vielä luvannut stadionia käyttöön. Real ei ilmeisesti halunnut ottaa sitä riskiä, että sen pahin kilpailija Barcelona juhlisi cup-voittoa Realin stadionilla.

Virallisesti Real ei ollut vielä myöntänyt eikä kieltänyt stadionin käyttöä. Springsteenin konsertti kuitenkin varmisti, että finaalia ei pelata Santiago Bernabeulla. Nyt ottelu pelataan todennäköisesti Atletico Madridin Vicente Calderon Stadionilla. Toinen vaihtoehto on Valencian kotistadion.

Espanjan cupin finaali pelataan lähes aina puoleettomalla kentällä. Sekä Sevilla että Barcelona haluavat pelata mahdollisimman suurella stadionilla sekä paikassa, joka on sopiva molemmille. Madrid sopii hyvin, koska se on lähes Barcelonan ja Sevillan puolivälissä. Vicente Calderon ei ole kuitenkaan yhtä moderni kuin Santiago Bernabeu eikä sinne mahdu yhtä paljon katsojia.