Suora

  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Packalénille uusi UFC-vastustaja – "Suomalaisten tyrmääjä" kieltäytyi aiemmin kohtaamisesta

Thibault Goutin ja Teemu Packalénin kohtaamista yritettiin järjestää jo viime vuonna Suomessa. Tuolloin ranskalainen vielä kieltäytyi, mutta UFC:n kutsuun hän vastasi myöntävästi.

vapaaottelu
Teemu Packalen
Petri Mast

Vapaaottelija Teemu Packalénin vastustaja tulevaan Lontoon UFC-iltaan vaihtui vain kaksi viikkoa ennen h-hetkeä. Puolalainen Lukasz Sajewski vetäytyi loukkaantumisen takia ja tilalle nousee ranskalainen Thibault Gouti.

Packalénille vastustajan vaihtuminen on tuttua puuhaa. Hänen seitsemästä voitetusta ottelustaan vain kerran vastustaja on ollut sama kuin alun perin sovittu. Edelliseen otteluunsa hän lähti itse paikkaamaan vain yhdeksän päivän varoitusajalla.

- Pitää katsoa omaa tekemistä ja sen kautta mennä. Toki perusasiat katsotaan vastustajasta, onko hän vasuri ja enemmän pysty- vai matto-ottelija, Packalén sanoo.

Goutin nousussa lajin suurorganisaation riveihin on paljon samaa kuin Packalénin heinäkuisessa debyytissä. Ranskalainen ei ole hävinnyt ammattilaisurallaan kertaakaan, hän paikkaa loukkaantumista lyhyellä varoitusajalla ja on otellut kaksi edellistä otteluaan Suomessa.

Helmikuussa 2015 Gouti tyrmäsi Mikael Nyyssösen vain 53 sekunnissa ja marraskuussa nyrkistä sai Anton Kuivanen, joka kesti kyydissä kolmannen erän alkuun. Packalén todisti molempia otteluita paikan päällä Helsingin Kulttuuritalolla.

- Todella kova kovapäinen ja -lyöntinen jätkä tulee vastaan. Mattotaidot eivät ehkä niin hyvät, mutta alasvientiä puolustaa sitäkin kovemmin. Ei sieltä ilmaiseksi tule mitään, mutta eipä sen tarvitsekaan tulla.

Gouti on parannellut vammojaan Kuivasesta otetun voiton jälkeen. Nyt hän kohtaa kolmatta kertaa peräkkäin suomalaisen ja on merkitty mies härmäläiskannattajien silmissä.

- Vähän puhetta oli, että kävisin maksamassa kalavelat pois. Se on kuitenkin ihan sama, ketä on tyrmännyt. Onhan se aina hienoa vastakkainasettelua rakentaa, muttei vaikuta tekemiseeni millään tavalla.

Kaksikon kohtaamista on yritetty järjestää jo aiemminkin, kun Packalénin taustajoukot tarjosivat Goutille ottelua Nyyssösestä otetun vakuuttavan voiton jälkeen. Ranskalainen ex-squashammattilainen kuitenkin kieltäytyi tuolloin suomalaisten kohtaamisesta Fight Night Finlandissa.

- Nyt sitten suostui, jostain kumman syystä. Organisaatio on vähän eri, Packalén hymähtää.

Klo 22:38: Kuivasen tyrmäys tuli 3. erässä, ei 1. erässä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat