Suora

  • Hiihdon Suomen cup
  • Hiihdon Suomen cup
  • Pikaluistelun MC: Stavanger
  • Urheiluilta: Urheilukansanradio
  • Urheiluruutu
  • Pikaluistelun MC
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sastamalassa jysähti! VaLePa kukisti kivikovan eurovastustajaansa

VaLePa Sastamala ei kuvia kumarrellut lentopallon CEV cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa. Viime kaudella Mestarien liigassa pronssia voittanut Berlin RV sai poistua kentältä tappio niskassaan.

urheilu
VaLePa tuulettaa pistettä (arkistokuva)
VaLePa tuulettaa pistettä (arkistokuva)Tomi Hänninen

VaLePa sai CEV cupin puolivälierissä kivikovan vastuksen, kun vastaan asettui Mestarien liigasta pudonnut saksalaisjoukkue Berlin Recycling Volleysin. Viime kautena Mestarien liigassa pronssia voittanut ja Saksan Bundesliigaa johtava Berlin RV sai kuitenkin huomata, ettei VaLePa ole helppo vastus. VaLePa taisteli voiton luvuin 3-1 (29-31, 25-20, 28-26, 25-21).

VaLePa pelasi ensimmäisestä erästä lähtien kuin hurmiossa täpötäyden kotiyleisön edessä, vaikka vastustaja pääsi heti ensimmäisen erän alkuun jo 10-5-johtoon. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pelasi pitkiä taistelupalloja hakkurinsa Jesus Chourion johdolla ja kavensi ottelun tilanteeksi 18-18. Berliiniläiset sai ensimmäisen eräpallon tilanteessa 22-24, mutta VaLePa venytti erän jatkopalloille. Erä ratkesi vasta 31-29-tilanteessa VaLePan käsittelyvirheeseen.

Toisessa erässä VaLePa jatkoi samaa taisteluaan eikä vastustaja päässyt omalle tasolleen. VaLePa nousi 8-7-johtoon eikä tämän jälkeen enää johtoasemaansa luovuttanut. Ensimmäisessä erässä vielä hieman haparoinut Elviss Krastins onnistui nyt huomattavasti paremmin ja hän pohjusti sekä teki tärkeitä pisteitä joukkueelleen. VaLePa sai ensimmäisen eräpallon Berlin RV:n syöttövirheestä ja kotijoukkue käytti heti ensimmäisen hyväkseen, kun Krastins tykitti 25-20-lukemat.

Sekä kolmas että neljäs erä olivat tasaista vääntöä, jossa kumpikaan joukkue ei halunnut antaa periksi. Kolmannessa erässä Berlin RV sai ensimmäisen eräpallon 23-24-tilanteessa, mutta Chourion käsi puhui tehokkaasti ja heti seuraavassa pallossa hän oli torjumassa VaLePalle ensimmäistä eräpalloa. Ratkaisuun tarvittiin jälleen jatkopalloja, mutta VaLePan torjunta toi kotijoukkueelle tarvittavan 28-26-pisteen.

Neljännessä erässä VaLePa oli takaa-ajajana ja Berlin RV pääsi kolmen pisteen johtoasemaan 17-20-tilanteessa, mutta koko erän hyvin pelannut Olli Kunnari nosti joukkueensa taisteluun. VaLePan noustua 22-21-johtoon, se ei enää suostunut johtoasemastaan luopua. Eduard Venski sai kunnian päättää neljännen erän VaLePalle 25-21 ja voiton 3-1.

Toinen osaottelu pelataan Berliinissä 3. maaliskuuta.

Suosittelemme

Tuoreimmat