Suora

  • Hiihdon Suomen cup
  • Hiihdon Suomen cup
  • Pikaluistelun MC: Stavanger
  • Mäkihypyn SM

Huuhkajien ikitaistelija palasi nostamaan kotikaupunkinsa takaisin liigakartalle

Markus 'Mako' Heikkinen tunnetaan jalkapallokenttien periksiantamattomana taistelijana. Tällä kaudella mies nähdään 19 vuoden tauon jälkeen kotikaupunkinsa joukkueen pelipaidassa, kun pitkä ura jatkuu jalkapallon ykkösessä ja AC Oulussa.

urheilu
heikkinen markus
Merkittävän kansainvälisen uran tehnyt Markus Heikkinen lähti Oulusta maailmalle liki kaksi vuosikymmentä sitten. Nyt hän haluaa nostaa kotikaupunkinsa takaisin lajin kansalliselle huipulle. Yle

37-vuotiaalla Markus Heikkisellä on takanaan 19 vuoden pelimatka ensin Suomessa ja sitten maailmalla. Hän lähti Oulusta Turkuun 18-vuotiaana. TPS:n jälkeen vuorossa olivat MyPa ja HJK.

Maajoukkueen portit aukesivat vuonna 2002 ja seuraavana vuonna Heikkisen nappikset tallasivat jo brittikenttien nurmea.

Kannattajien kunnianosoitus oli mykistävä kokemus.

Markus Heikkinen

– Nautin briteissä pelaamisesta. Jalkapallokulttuuri on siellä jotain käsittämättömän suurta. Sen merkityksen oppii ymmärtämään vasta paikan päällä.

Neljässä vuodessa Skotlannissa ja Englannissa kertyi yli 140 ottelua, eli Heikkinen kuului ensin Aberdeenin ja sitten Lutonin luottopelaajiin.

Pelillinen koti löytyi Wienistä

Seuraavaksi Heikkinen jätti tukevan jalanjälkensä Wieniin.

Itävalta ei tule ehkä ensimmäisenä mieleen, kun mietitään suomalaisfutarin ammattilaismaita, mutta Heikkiselle löytyi sieltä uraa määrittelevä pelipaikka Rapid Wienistä.

Heti ensimmäinen kausi päättyi mestaruuteen ja Heikkinen pelasi itsensä Rapid-fanien sydämiin kuusi kautta kestäneen Wien-pestinsä aikana. Otteluita Rapidin paidassa kertyi kunnioitettavat 216 kappaletta.

Sain sellaisen roolin, jossa pystyin pelaamaan parasta peliäni.

Markus Heikkinen

Pelaajan suosiosta saatiin tunteellinen osoitus syksyllä 2014, kun Heikkisen HJK kohtasi Eurooppa-liigan karsinnassa juuri Rapid Wienin. Itävaltalaisjoukkueen kannattajat kiittivät entistä keskikentän lukkoaan banderollilla ja laulamalla Heikkisen nimeä.

– Olihan se mykistävä kokemus, jota on oppinut arvostamaan etenkin jälkeen päin. Nuo pelit ovat varmasti yhdet urani tunnerikkaimmat ottelut.

Myös Rapid Wienillä on paikkansa Heikkisen sydämessä.

– Sain sellaisen roolin, jossa pystyin pelaamaan parasta peliäni ja luonnollisesti noilla kuudella vuodella ja Rapidilla on minulle suuri merkitys.

Oulu halutaan takaisin liigakartalle

Markus Heikkiselle on räätälöity AC Oulussa suuri rooli pelaaja-valmentajana ja juniorikoordinaattorina.

Liigapaikka toisi varmasti buustia oululaiseen jalkapalloiluun.

Markus Heikkinen

Oululaisseura haluaa hyödyntää Heikkisen yli 60 ottelun pituisen maajoukkueuran ja yli 300 ottelun kansainvälisen pelikokemuksen.

– Ensijaisesti olen pelaaja, mutta vähän enemmänhän tämä uusi rooli vaatii aikaa. Tärkeintä on olla linkkinä joukkueen ja valmennusjohdon välillä.

AC Oulu on pelannut edellisen kerran Veikkausliigassa vuonna 2010. Heikkinen tuo tarpeellista kokemusta ja osaamista niin pelikentälle kuin organisaatioon muutoinkin.

Liiganousu on realismia ja ainakin seuran lähivuosien tavoite, mutta vähintäänkin yhtä tärkeää Heikkiselle on kehittää oululaista junioritoimintaa.

– Liigapaikka toisi varmasti buustia oululaiseen jalkapalloon. Samaan aikaan on kuitenkin muistettava, että taustalle on saatava hyvä juniorityö, jotta toiminta on kantavalla pohjalla.

Suosittelemme

Tuoreimmat