Koe uusi yle.fi

Suora

  • Suomen olympiajoukkueen julkistamistilaisuus
  • Tarina suomalaisesta sisusta
  • Lentopallon Challenge Cup: OrPo - TJ Ostrava
  • Sportmagasinet
  • Urheiluruutu

Kärpät tehokas viimeistelyssä - "Se maali tuli pahaan paikkaan"

Kärpät hoiti tarkalla viimeistelyllä innokkaana Ouluun saapuneen Ässät. Isäntien helminä loistivat Jesse Puljujärvi (1+1) ja Juho Keränen (2+0)

urheilu
Kärppien Jesse Puljujärvi.
Tomi Hänninen

Ässät rynnisti avauserään hurjalla ryminällä halliten avauskymppiä. Aivan huippupaikoille se ei kuitenkaan päässyt. Kärpät käänsi tilanteen haltuunsa kahdella nopealla maalilla, jotka molemmat olivat komeita.

Avausmaalissa vahvasti aloittanut isäntien nelonen tarjoili ensin painavia taklauksia vieraspäädyssä. Onnekkaasti kiekkoon päässyt Miska Humaloja pääsi työntämään kiekon maalille, missä päivysti ainoastaan Juho Keränen. Napakka rystynosto yläkulmaan ei jättänyt Andreas Bertrandille mahdollisuuksia.

Vain 37 sekuntia ehti kulua kotijoukkueen toiseen maaliin. Se syntyi kauniin hyökkäksen päätteeksi. Terävästi hyökkäyksen käynnistänyt Adam Masuhr laittoi vauhtiin Jesse Puljujärven ja Mika Pyörälän, jonka unelmaveto takayläseen johdatteli Kärpät kahden maalin johtoon.

Pikamaalit lamaannutti Ässien peliä ja Kärpät hallitsi erän loppua.

Hurja tahtotila vs virkamieskiekko

Toinen erä mentiin vahvalla tahtotilalla varustetun porilaisjoukkueen tahtiin. Kärppien osalta erä oli lievästi sanoen tahmea. Ässät sai kavennuksen liigauransa avausmaalin tehneen Mikko Vainosen toimesta. Kevyt rannelaukaus livahti helpohkosti maaliin. Takaisku vaikutti selkeästi Sami Aittokallion keskittymiseen.

Ässät oli lähellä tasoitustakin, mutta tolppa pelasti Kärpät.

Jesse Puljujärvi sai kiekon kasvoihinsa Atte Pentikäisen purkuyrityksestä omassa päädyssä. Vähän kylmähoitoa kopissa ja nuorukainen oli jääkllä taas erän lopulla.

Puljun johdolla kaasua

Kolmannen erän alkuun Kärpät painoi kaasujalan pohjaan ja näytti Ässille perävaloja. Heti erän alkuun Jesse Puljujärvi (1+1) väläytti ylivoimalla todella painavan ja tarkan lyöntilaukauksen, joka vei isännät taas kahden maalin johtoon. Maali lamaannutti selvästi vierasjoukkueen. Sen myönsi myös päävalmentaja Mikael Kotkaniemi.

- Kyllä se maali tuli meille pahaan paikkaan. Se lamaannutti pelimme kymmeneksi minuutiksi ja vaikeutti osin takaa-ajoamme. Avauserässä sattui kaksi pahaa merkkausvirhettä ja sen vuoksi jäätiin takaa-ajajaksi. Toinen erä oli meiltä tosi hyvä. Lisäksi joukkueen luonnetta näytti lopun periksiantamattomuus.

Kärpät otti kolmannen maalin jälkeen pelin hallintaansa. Vahvan pelin pelannut nelosketju Keränen- Humaloja- Sailio sai palkinnoksi vielä toisenkin maalin. Juho Keränen laukoi siniviivan takaa illan toisen osumansa tyhjään maaliin. Ässät kavensi vielä kymmenen sekuntia ennen loppua Jarno Kärjen kauden kuudennellatoista osumalla.

Marjamäki: Kiva että saatiin Puljulle onnistumisia

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki makusteli voittoa mielellään.

- Hyvin tultiin peliin ja oltiin kerrankin avauserässä tehokkaita. Toinen erä oli sitten vaikea. Kolmannen alkuun Puljujärven maali oli tärkeä. Sen jälkeen peli oli mallikasta. Kiva, että saatiin Puljulle onnistumisia. Vähän hänellä on ollut tukkoista viime peleissä, mutta toivottavasti nyt helpotti. Nelosketjun vahva panos miellytti myös. Nyt he saivat palkinnon maalienkin muodossa.

Vahvasti esiintynyt Juho Keränen osasi odottaa vaikeaa vastusta.

- Iso voitto. Tiedettiin odottaa vaikeaa peliä. Toisessa erässä Ässät oli todella vahva. Jouduttiin puolustamaan, mutta oltiin kärsivällisiä. Kolmas erä oli meiltä paras ja siinä ratkaistiin voitto tänään.

- Tänään oli hyvä peli meidän kentältä. "Silli" (Sailio) on tuonut lisää vahvuutta ja sitkeyttä meidän ketjun peliin. Se on sen bravuuri. Tänään alettiin löytää yhteistä klikkiä peliin. Viimeksi taisin tehdä kaksi maalia samassa pelissä TPS:aa vastaan täällä kotona 4-5 vuotta sitten. Aina on kiva onnistua.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Suosittelemme

Tuoreimmat