1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Värikäs ja tasainen - mitäpä siihen lisäämään

Hakametsän perjantaissa oli mustavihreää Ilvestä, keltasinistä Rauman Lukkoa ja mustavalkoista suomalaista liigatuomarointia.

Risto Dufva, Lukko Kuva: Tomi Hänninen

Rauman Lukon päävalmentaja Risto Dufvalla oli otteluvalvojalle pitkä tovi asiaa perjantain ottelun jälkeen. Värikkäät ilmaisut tehtiin mustan verhon takana supisten, yhtään rumaa sanaa tai huudahdusta ei lipsahtanut muiden korvien kuultavaksi.

- No ei sieltä ruusukimppua tullut, otteluvalvoja Pekka Rindell suostui paljastamaan pitkästä keskustelustaan valmentajan kanssa.

Toimittajien edessä Dufva myhäili tietysti voiton takia, tuomaritoiminnasta häneltäkään ei irronnut tarinaa väritettäväksi. Yleisön tuomareille buuaukseen Dufva hörähti lyhyesti:

- Se kuuluu tapoihin, kun tarina on tämmöinen.

Tapoihin kuuluu, että seurat eivät kommentoi pelaajien loukkaantumista. Lukon hyökkääjä Janne Lahti talutettiin jäältä kolmannessa erässä.

Janne Lahden vamma ei vakava?

Toimittajaringin edessä Dufva lipsautti olkapään menosta ja sitten vetäisi sanansa äkkiä takaisin.

- Enhän minä mitään saa siitä sanoa, Dufva oivalsi.

- Ei haittaa loppukautta kai, Dufva jatkoi kierrellen.

Lauantaina joukkueet kohtaavat Raumalla, päävalmentaja huhuilee kadonneen yleisön perään.

Hakametsässä väkeä oli lehtereillä reilut 4600, lähes joka puolella liigakatsomoissa ollaan kaukana loppuunmyydystä hurlumheista.

- Tasainen ja värikäs liiga toi yleisön takaisin katsomoihin, päävalmentaja muisteli lukeneensa 15 vuotta vanhasta lehtiartikkelista.

- Väkeä voisi tulla katsomoon nytkin. Taistelu on tasaista ja värikästä tällä aikaa kaudesta.