1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Onko mäkihypyn tulevaisuus Thaimaan mäkiviikolla tai Dubain sisähallissa?

Mikä on mäkihypyn tulevaisuus? Sitä pohtivat Yle Urheilun asiantuntijat Tommi Nikunen ja Anssi Koivuranta hieman pilkettä silmäkulmassaan, kun odottelivat joukkuekilpailun alkua.

Mäkihyppy yleiskuva
Katso studiokeskustelu kuvaa klikkaamalla.

Tuuliolosuhteet ja lumisade ovat haitanneet mäkihyppykilpailuja viime aikoina paljonkin. Rukan maailmancupin kilpailu jouduttiin perumaan liian kovan tuulen takia ja se siirrettiin Salpausselälle, mutta myös Lahdessa luonto aiheutti ongelmia, sillä joukkuekilpailu jouduttiin perumaan.

Yle Urheilun asiantuntijat Tommi Nikunen ja Anssi Koivuranta pohtivat Salpausselän kisastudiossa, mitä mäkihypylle pitäisi tehdä ja mikä on lajin tulevaisuus, jos tilanne jatkuu samanlaisena. Studioisäntä Kaj Kunnas ehdotti ratkaisuksi sisähalleja.

- Yli-Tornioon on sellainen ollut piirrettynä jo, louhokseen. Siellä jopa puhuttiin lentomäestä, mutta se vaihtui mäkikeskukseksi. Se olisi hyvin mielenkiintoinen ja herkullinen ajatus, Nikunen sanoi.

Myös Dubaihin on suunniteltu mäkitornia sisätiloihin, mikä sai asiantuntijakaksikon innostumaan.

- Sitä toivoisi, että tästä tulisi sisähallilaji, niin saataisiin kilpailuja vietyä lähes sataprosenttisella varmuudella läpi. Aika sketsihän se on. Tämä on talviurheilua ja sitten lumisade on se kaikkein pahin juttu tuulen lisäksi. Vesisadekin on helpompi hoitaa, Koivuranta naurahti.

- Voitaisiin siirtää nämä lajit kesäolympialaisiin, sillä kesällä pystytään hyppäämään hyvin. Ei ainakaan lumisateet haittaa. Kun täällä sataa räntää, niin lähdetään Thaimaan mäkiviikolle. Ei tarvitsisi ainakaan toppavaatteita ostaa, Nikunen hymähti.

- Speedot jalkaan vain, Koivuranta jatkoi.