Jäätanssin olympiavoittajapari palaa kisajäille – nähdäänkö myös Helsingissä?

Jäätanssin superpari Tessa Virtue ja Scott Moir ovat tiedottaneet palaavansa kilpalajin pariin kaudelle 2016-17.

Tessa Virtue ja Scott Moir. Kuva: Yle

Taitoluistelufanit saivat mukavia uutisia lauantaina, kun jäätanssissa monille mitaleille yltänyt kanadalaispari Tessa Virtue ja Scott Moir ilmoitti palaavansa kilpajäille kaudella 2016-17.

- Päätös palata kilpailemaan perustuu rakkajudesta lajiin sekä haluun luoda uutta. Olemme valmiita haasteeseen ja urheilijan arkeen!, 26-vuotias Virtue ja 28-vuotias Moir julistivat Kanadan luisteluliiton tiedotteessa.

Virtue ja Moir jättivät jäätanssin vuoden 2014 Sotshin olympialaisten jälkeen, jossa he voittivat olympiahopeaa sekä joukkue- että jäätanssikisasta. Vuonna 2010 Vancouverissa pari voitti jäätanssin olympiakultaa. Parin palkintokaapista löytyy myös muun muassa MM-kultaa sekä lukuisia Kanadan mestaruusmitaleita.

- Olemme väsymättä harjoitelleet uusia tekniikoita ja uutta lähestymistapaa jäätanssiin – niin fyysisesti kuin filosofisesti, pari pohti tiedotteessa.

Superparin paluu kilpajäille tarkoittanee sitä, että kaksikko nähdään myös Suomessa, kun taitoluistelun MM-kisat käydään Helsingissä vuonna 2017.