Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi eikä välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Jauhojärven surkean vauhdin syy selvisi: alipalautuminen

Sami Jauhojärven kausi on ollut mollivoittoinen eikä hän hiihtänyt Salpausselällä. Hollolalaisen seuraava suuri tavoite on SM-hiihdoissa.

urheilu
Sami Jauhojärvi
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Sami Jauhojärven kausi on ollut melkoista vuoristorataa ja jyrkkään alamäkeen se lähti marraskuusta. Jauhojärvi päätti ottaa tilanteessa aikalisän ja selvittää, mistä on kyse, mieluummin kuin hakata vain päätä seinään.

- Kävin viime viikolla Jyväskylässä KIHUn mattotestissä ja sieltä paljastui syy sille, miksi tulee pataan joka kisassa minuuttitolkulla. Ilmeni, että maitohapot kulkevat koko ajan liian korkealla, eikä happi sitoudu lihaksiin niin kuin pitäisi sitoutua. Alipalautuminen eli kansankielellä tällaisia klassisia lievän ylikunnon oireita, Jauhojärvi kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Jauhojärvi ei enää haaveile paluusta maailmancupin kisoihin tällä kaudella. Hän on asettanut seuraavan suuren tavoitteensa SM-kisoihin.

- Sinne on vielä viitisen viikkoa aikaa. Pitkän ja liian kovan harjoittelun tuloksena aiheutettu rasitustila ei ihan päivässä tai kahdessa tai viikossakaan muutu miksikään, Jauhojärvi muistutti.

- Se vaatii sellaisen 4-6, jopa 8 viikkoa rentoa, kevyttä harjoittelua päivittäin. Sen jälkeen pitäisi tilanteen olla normaali.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat