Suora

 • Huuhkajat ja alppiräppärit
 • Urheiluruutu

Herola loppusuoran mokastaan: Hävettää

Ilkka Herolalle tarjottiin viidettä sijaa yhdistetyn maailmancupissa Salpausselällä, mutta kuopiolainen hölmöili hiihto-osuuden viimeisellä metrillä.

urheilu
Ilkka Herola
Ilkka HerolaTomi Hänninen

Kun Salpausselän yhdistetyn kisassa otettiin käyttöön perjantain varakilpailu, pääsi Ilkka Herola hiihto-osuudelle matkaan 1.45 kärjen perään. Herola otti kärkeä kiinni tasaiseen tahtiin ja lähti viimeiselle 2,5 kilometrin kierrokselle viiden miehen ryhmässä, joista jokainen tavoitteli viidettä sijaa.

Herola saapui stadionille viidentenä ja näytti vielä loppusuoran viimeisellä metrillä vievän tuon sijan, mutta hän hölläsi liian aikaisin ja Norjan Jan Schmid meni ohi. Herolaa luonnollisesti harmitti tilanne ja hän päästi muutaman voimasanan, ennen kuin tuli median eteen.

- Kyllä hävettää tuo loppukiri. Katsoin valotaululle, ettei siellä ole ketään ja voin rennosti vetää, mutta Schmid olikin siinä vieressä ja venytti vielä ohi. Meni ihan omaan hölmöilyyn tuo viides sija, Herola manasi Yle Urheilun haastattelussa.

Herola joutui hiihtämään suurimman osan matkassa noin kymmenen hiihtäjän ryhmässä, eikä hän tästä tykännyt.

- Aika ärsyttävää oli hiihtää, kun oli sauvalle hiihtäjää ja hidastelijaa. Oli vaikea päästä irti siitä porukasta, mutta oli niin nopea keli, sen takia siinä pysyi kaikki mukana. Sain pistää itseni likoon parilla viimeisellä kierroksella.

Kisan voittoon nousi neljäntenä ladulle lähtenyt Fabian Riessle, joka ratkaisi pelin viimeisellä kierroksella. Toiseksi nousi mäkiosuuden jälkeen kolmantena ollut ja maailmancupia johtava Eric Frenzel ja ladulle ensimmäisenä päässyt Akito Watabe oli kolmas. Muista suomalaisista myös Mikke Leinonen sijoittui maailmancupin pisteille, sillä Leinonen oli 30:s.

Perjantain varakilpailun voittanut Jarl Magnus Riiber ei startannut hiihto-osuudelle. Norjalainen loukkasi olkapäätään lauantain joukkuekilpailussa. Myös mäkiosuuden paras suomalainen, kymmenenneksi hypännyt Eero Hirvonen jätti hiihto-osuuden väliin, sillä hän on matkannut jo nuorten MM-kisoihin.

SALPAUSSELKÄ
YHDISTETTY, HS130 / 10 KM

 1. Fabian Riessle GER 25.50,9
 2. Eric Frenzel GER + 5,1
 3. Akito Watabe JPN + 11,0
 4. Johannes Rydzek GER + 59,7
 5. Jan Schmid NOR +1.03,0
 6. *Ilkka Herola FIN +1.03,0 *
 7. Francois Braud FRA +1.10,1
 8. Miroslav Dvorak CZE +1.11,7
 9. Lukas Klapfer AUT +1.25,5
 10. Magnus Krog NOR +1.26,2

 1. *Mikke Leinonen FIN +3.52,0 *
 2. *Jussi Salo FIN +3.55,0 *
 3. Leevi Mutru FIN +4.53,9

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat