Nuori NBA-tähti laittoi ennätykset uusiksi - 59 pistettä ja nimi Shaquille O'Nealin rinnalle

New Orleans Pelicansin Anthony Davis heitti käsittämättömät 59 pistettä ja otti 20 levypalloa Detroit Pistonsia vastaan.

urheilu
New Orleansin Anthony Davis heittää Golden State Warriorsin Draymond Greenin (vas.) and Andrew Bogutin välistä.
EPA

Koripallon NBA-liigassa sunnuntain häikäisevin suoritus nähtiin Detroitissa, kun New Orleans Pelicansin Anthony Davis heitti kauden ennätyspisteet. Davis kirjasi 59 pistettä, joiden lisäksi hän otti 20 levypalloa ja antoi neljä koriin johtanutta syöttöä, kun New Orleans kiri 111-106-voittoon Detroitista.

- Kaikki vaihtopenkillä sanoivat, että tuo on hurja pistemäärä ja että voisin tehdä kaikki pisteemme, Davis kertoi.

- On hienoa vihdoin heittää 50 pistettä. Nyt sain sen karistettua hartioiltani ja voin jatkaa pelaamista miettimättä sitä.

Davisin esitys on yksi NBA:n historian kovimmista, sillä hänestä tuli vasta kolmas yli 50 pisteeseen ja 20 levypalloon yhdessä ottelussa yltänyt pelaaja vuoden 1983 jälkeen. Vuonna 2001 Chris Webber saalisti tehot 51/26 ja Shaquille O'Neal heitti vuonna 2000 61 pistettä 23 levypallon lisäksi.

- Upeaa olla samassa kategoriassa tuollaisten pelaajien kanssa, jotka dominoivat koko peliä, Davis hehkutti.

Vuoden 2012 NBA-varaustilaisuudessa ensimmäisenä valittu Davis upotti ottelussa kahden pisteen heittonsa yli 70 prosentin tarkkuudella (24/34) ja kolmosensa puhtaasti 2/2. Laituri aikoo omien sanojensa mukaan tehdä kaikkensa, jotta kykenee uusimaan temppunsa tulevaisuudessa.

- Sanoin varustepäälliköllemme, että antaa minulle täysin samat varusteet kuin tänään - kaikki lämmittelypaidasta lähtien, Davis veisteli.

208-senttinen ja 22-vuotias Davis on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut urallaan jo paljon. NBA-varauksen jälkeen hän oli mukana voittamassa olympiakultaa Lontoosta ja vuonna 2014 hän voitti USA:n paidassa MM-kultaa.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat