Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria

Ruotsalaishiihtäjät kauhuissaan MM-majoituksesta - tylsistyminen uhkaa "keskellä erämaata"

Suuri osa maajoukkueista majoittuu MM-kisojen aikana Vierumäellä, mikä ei miellytä ruotsalaisia hiihtäjiä. Matka Lahteen on liian pitkä ja "keskellä ei mitään" uhkaa tylsistyminen.

urheilu
Emil Jönsson kuvassa
Emil Jönsson.Tomi Hänninen

Ruotsalaiset hiihtäjät eivät hyppineet riemusta, kun he saivat tietää että suurin osa maajoukkueista majoittuu ensi vuoden Lahden MM-kisoissa Vierumäellä. Matka majoituspaikan ja kisakeskuksen välillä kestää puolisen tuntia ja ruotsalaiset kokevat joutuneensa "erämaahan", "keskelle ei mitään".

Ratkaisu on ruotsalaisten mielestä vähintäänkin kiistanalainen, juurikin matkustukseen menevän ajan vuoksi. Urheilijat kulkivat väliä Salpausselän kisojen aikana busseilla ja parhaimmillaan matkan joutui taittamaan päivässä neljä kertaa. Falunin MM-kisoissa viime vuonna tähtihiihtäjät asuivat kävelymatkan päässä kilpaladuilta.

- Joka päivä jokainen kulkee välin vähintään kerran. He, jotka ovat vielä mitaliseremonioissa tai muissa tapahtumissa, joutuvat tekemään sen vielä useammin, Emil Jönsson laski Expressenin haastattelussa.

Ruotsin maajoukkueen valmentaja Richard Grip löytää majoituksesta niin hyvää kuin huonoa. Tilat Vierumäellä ovat hänen mukaansa loistavat ja harjoitusmahdollisuudet ovat hyvät - mutta.

- Matkustaminen on haastavaa, sitä voisi sanoa jopa logistiseksi ongelmaksi. MM-kisoissa siihen on löydettävä jokin parempi ratkaisu, Grip vaati.

Jönssonin mukaan jo Salpausselän kisojen aikana busseissa kuuli valitusta matkan pituudesta. Toinen syy ruotsalaisten negatiivisessa vastaanotossa ovat Vierumäen aktiviteetit - niitä kun ei ole länsinaapureiden mielestä riittävästi. Mökkihöperyys ja hotellikuolema uhkavat, sillä Hanna Falkin mukaan esimerkiksi kahvittelupaikkaa ei ole löytynyt.

- Jos kisat lähtevät liitoon omalla painollaan, sitä voi majoittua missä hyvänsä. Meillä on kuitenkin kokemuksia myös päinvastaisesta, Jönsson sanoi.

- Vuoden 2009 MM-kisoissa Liberecissä majoituimme kaukana kisapaikasta, eikä meillä ollut mitään tekemistä. Joukkueella oli vaikeaa ladulla, hotellissa liikkui vatsatautia, eikä sieltä voinut liikkua mihinkään. Silloin negatiivista kierrettä on vaikea katkaista.

Lähteet: Expressen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat