Suora

 • Närbild
 • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
 • Anterselva, naisten pikakilpailu

Kipeänä kilpaillut Herola menetti jälleen viidennen sijan viimeisellä metrillä – "Edes loppuun asti hiihtäminen ei riittänyt"

Ilkka Herola menetti viidennen sijan Salpausselällä, kun hän hölläsi vauhtiaan viimeisellä metrillä. Kuopiossa hän joutui jälleen päästämään yhden miehen ohitseen viimeisellä metrillä.

urheilu
Ilkka Herola
Ilkka HerolaTomi Hänninen

Ilkka Herola pääsi yhdistetyn maailmancupin Kuopion osakilpailussa hiihto-osuudelle hyvässä iskuasemassa, 1.21 kisaa johtanutta Akito Watabea perässä. Herola pääsi jahtaamaan kärkeä seitsemän miehen ryhmässä, joka sai puolivälin jälkeen toisen ryhmän kiinni. Lopulta 12 miehen ryhmä ratkoi neljännen sijan kohtalon.

Herola ei pystynyt vastaamaan Norjan Jörgen Graabakin vauhtiin, mutta taisteli tiukasti Fabian Riesslen kanssa viidennestä sijasta. Herola joutui tällä kertaa tunnustamaan saksalaisen 0,1 sekuntia paremmaksi. Päävalmentaja Petter Kukkonen paljasti kilpailun jälkeen, että kuopiolainen oli ollut koko viikonlopun flunssassa ja hänellä oli ollut keuhkoputkien kanssa ongelmia. Kukkosen mukaan Herola sai kuitenkin lääkäriltä luvan kilpailla.

- Ihan hyvä hiihto. Tuolta paikalta en tuon parempaan pystynyt. Tänään ei edes loppuun asti hiihtäminen riittänyt viidenteen sijaan, Herola totesi ja kertoi kapean radan vaikuttaneen taktiikkaan.

- Tiukkaa sai tulla koko matkan ja sai pelata pitkään etukäteen. Toiseksiviimeisellä kierroksella piti nostaa sijaa ja viimeisellä kierroksella sai lyödä alusta asti koko ajan. Voin olla tyytyväinen, tuolla hypyllä (120,5 metriä) ei sen parempaa pysty.

Ilkka Herolalla riitti jännitettävää vielä maalissakin, sillä hänen veljensä Matti taisteli myös maailmancupin pisteistä. Tällä kertaa Matti Herola onnistui nousemaan mäkiosuudelta parin pykälän verran ja otti uransa ensimmäisen maailmancupin pisteensä 30. sijallaan. Sen sijaan Leevi Mutru jäi niukasti pisteiden ulkopuolelle 31. sijallaan.

YHDISTETTY, KUOPIO

 1. Johannes Rydzek GER 23.59,6
 2. Akito Watabe JPN + 6,2
 3. Wilhelm Denifl AUT + 35,4
 4. Jörgen Graabak NOR + 40,0
 5. Fabian Riessle GER + 40,6
 6. *Ilkka Herola FIN + 40,7 *
 7. Eric Frenzel GER + 40,9
 8. Lukas Klapfer AUT + 41,8

 1. *Matti Herola FIN + 3.10,9 *
 2. *Leevi Mutru FIN + 3.15,6 *
 3. *Jussi Salo FIN + 4.00,4 *
 4. Mikke Leinonen FIN + 4.31,5

Suosittelemme

Tuoreimmat