1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bisonsin loppukausi korisliigassa edelleen uhattuna – joukkue luopui tähtipelaajastaan

Miesten korisliigan kärkisijoista kamppailevan Loimaan Bisonsin talousvaikeuksiin ei ole löytynyt ratkaisua. Tiistai-iltana Sportando-nettisivusto kertoi joukkueen parhaan pistemiehen Martin Zenon sopimuksesta Romanian liigaan.

Arkistokuvaa Kuva: Sakari Kouti.

Muutama viikko sitten talousvaikeuksistaan avoimesti kertonut Loimaan Bisons ei ole löytänyt lopullista ratkaisua kassavajeeseen.

Tiistai-iltapäivänä italialainen basketinside-nettisivusto kertoi hyvää kautta pelaavan Ike Udanohin olevan lähellä sopimusta Seria A2-liigassa pelaavan Bondi Ferraran kanssa.  Muutamaa tuntia myöhemmin Sportando-nettisivusto (siirryt toiseen palveluun) kertoi Martin Zenon sopimuksesta romanialaiseen CSM Oradeaan.  Tammikuun aikana joukkueen ovat jo jättäneet Aubrey Coleman ja Jacob Burtchi.   

Kaikki suomalaispelaajat Tuukka Kotin ja Mikko Koiviston johdolla jatkavat edelleen Loimaalla.

- Vielä tehdään kovasti töitä, että saisimme vaadittavat rahat kasaan. Emme ole vapauttaneet vielä yhtään pelaajaa. Ei ole kuitenkaan salaisuus, että pelaajat ovat saaneet kokeilla omaa kysyntäänsä (pelaaja)markkinoilla, jos tässä käy huonosti, kertoo Bisonsin toimitusjohtaja Aku Perho.

- Varmasti kaikki pelaajat ovat kartoittaneet markkinoita, koska he tietävät, kuinka hutera tilanne on ollut viime viikot.

Pari tuntia näiden kommenttien jälkeen tuli tieto Zenon sopimuksesta Romaniaan.

Pelastava enkeli voi vielä löytyä

Bisonsin toimistolla on edelleen vahva usko siihen, että tarvittavat rahat loppukauteen löytyvät. Seuran toimitusjohtajan mukaan positiivisia uutisia saattaa Loimaan suunnalta kuulua nopeastikin.

- Olemme saaneet paljon hyviä asioita aikaiseksi, mutta kurottava matka on tietysti pitkä. Meillä on edelleen neuvottelut kesken yhteistyökumppaneiden takia. Pelastava enkeli voi löytyä vaikka tällä viikolla. En kuitenkaan tiedä mihin tämä viikko päättyy, paljastaa Perho.

2010-luvun menestysseuran tavoitteena on selvitä kunnialla kausi loppuun ja pelata korisliigassa myös ensi kaudella. Bisons on kaventanut kokoonpanoaan reilusti amerikkalaisvahvistusten osalta. Toistaiseksi joukkue on edelleen kilpailukykyinen pääsarjaan, mutta jatkosta ei ole varmuutta.

- Siihen en uskalla ottaa kantaa, koska rahoitusneuvottelut ovat kesken. Koko organisaation yhteinen tavoite on, että Bisons jatkaa korisliigassa myös ensi kaudella, päättää toimistusjohtaja Perho.

Bisons kohtaa tiistai-iltana korisliigan ottelussa Helsinki Seagullsin.

_päivitys klo 19.03: Jutun otsikkoa ja juttua muutettu, kun tuli tieto Martin Zenon sopimuksesta.  _