Suora

  • Elävä arkisto esittää

Lepistön MM-pronssi täydensi hyvän hiihtopäivän – "Mitali on yksi unelmien täyttymyksistä"

Lauri Lepistö hiihti pronssille ja Johanna Matintalo neljänneksi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Romaniassa.

urheilu
Hiihto yleiskuva
Tomi Hänninen

Lauri Lepistö oli hyvässä vauhdissa alle 20-vuotiaiden 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa Rasnovissa. Lepistö taipui ainoastaan maailmanmestaruuden voittaneelle Norjan Johannes Hösflot Kläbolle ja Korean Magnus Kimille.

Kläbo voitti kultaa 11,2 sekunnin turvin ennen Kimiä ja 25,4 sekuntia ennen Lepistöä. Kim, jolla on isänsä puolelta norjalaisjuuret ja joka tunnetaan myös nimellä Magnus Bö, voitti viime viikolla nuorten talviolympialaisissa kultaa maastohiihdon suksicrossissa.

- Tänään oli mies kunnossa ja suksi oli erittäin hyvä. Takalenkillä huomasi, että se on selvästi liukkaampi kuin muilla. Pito oli aivan loistava. Yksi unelmien täyttymys on tämä mitali, Lepistö tunnelmoi Hiihtoliiton tiedote.

Suomalaisten hyvää panosta täydensivät 7. sijan ottanut Lauri Gummerus sekä 14:nneksi hiihtänyt Aleksi Parttimaa, Turo Sipilä sijoittui 33:nneksi.

Matintalo yllättyi nelossijasta

20-vuotiaiden sarjassa Johanna Matintalo hiihti vahvasti 5 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa ja sijoittui neljänneksi. Matintalo jäi pronssimitalista ainoastaan 3,5 sekuntia.

- Lähdin rennon kovaa liikkeelle, ensimmäisessä väliaikapisteessä kuulin, että olen neljäntenä. Se oli aika iso yllätys. Siitä sai sellaisen hyvän fiiliksen hiihtoon. Koetin pitää tasaisen tappavaa vauhtia, vaikka keli oli todella haastava ja raskas, Matintalo kertoi tiedotteessa.

- Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kuulin, että olen muutaman sekunnin päästä mitalista eikä kärki ollut kaukana. Koetin puristaa kaiken mitä löytyi, mutta ei ihan riittänyt mitaliin. Olen tosi yllättynyt tästä nelossijasta. Oma tavoite oli jollain matkalla kymppisakki, pitää olla tosi tyytyväinen.

Matintalo hävisi mestaruuden voittaneelle Norjan Marte Mählum Johansenille 14,2 sekuntia. Muista suomalaisista Anni Alakoski oli 24:s ja Julia Hager 43:s. Vilma Nissinen keskeytti.

Vuorinen arvokisojen parhaimpaansa

Alle 23-vuotiaiden miesten kisassa Lauri Vuorinen venyi parhaaseen suoritukseensa nuorten MM-laduille ollen 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa 9:s.

- Oli kyllä tänään huippupäivä ja huippusuksi. Varmasti minun parhaimpia normaalimatkan hiihtoja, mitä olen ikinä hiihtänyt. Selkeästi kovin sijoitus nuorten MM-hiihdoissa, Vuorinen sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Suomalaisista 20 parhaan joukkoon ylsivät myös 17:nneksi hiihtänyt Ville Ahonen ja 19:nneksi päätynyt Antti Ojansivu. Sprintissä maanantaina onnistunut Joni Mäki oli tiistaina 54:s.

Vastaavan ikäluokan naisten 10 kilometrin kisassa Katri Lylynperä oli 18:s, Krista Niiranen 28:s ja Leena Nurmi 29:s.

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat