Suora

  • PUBG Europe League karsintojen finaalit
  • Alppihiihdon MC, Alta Badia
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jokeri-hyökkääjä fanien protestoinnista YleX:llä: Vähän nihkeä fiilis, kun eteläpääty tyhjenee

Jokeri-hyökkääjä Eetu Pöysti toivoi YleX:n haastattelussa, että fanit ja seuran osaomistaja Roman Rotenberg saisivat riitansa sovittua.

urheilu
Eteläpääty
Lehtikuva

Jokerit pelaa tällä hetkellä KHL:n pudotuspeleissä, mutta huomio on kiinnittynyt enemmän kaukalon ulkopuolisiin asioihin, erityisesti fanien ja seurajohdon väliseen riitelyyn.

Erityisesti seuran virallista faniryhmää, Eteläpääty ry:n jäseniä on hiertänyt Jokereiden osaomistajan Roman Rotenbergin kaksoisrooli. Rotenberg on mukana myös toisen KHL-seuran, Pietarin SKA:n,toiminnassa. Hän on joukkueen varapuheenjohtaja.

Fanien tyytymättömyys tilanteeseen sai bensaa liekkeihin viikko sitten, kun Jokerien ja SKA:n kohdatessa Helsingissä hallissa soi vierasjoukkue SKA:n maalilaulu. Runkosarjan viimeisessä ottelussa Jokeri-fanit marssivatkin protestina tälle ulos katsomosta.

Viime päivinä faneja on ärsyttänyt Jokeri-johdon päätös kieltää katsomosta fanien protestilakanat ja -paidat. Sekä kielletyssä lakanassa että t-paidoissa kritisoitiin seuran omistajaa Roman Rotenbergia viittaamalla häneen “rottaongelmana”.

Jokereiden mukaan kielto johtuu KHL:n säännöistä: kiekkoliiga kieltää poliittiset ja henkilöön kohdistuvat viestit katsomossa. Fanien mielenilmauksen takia Jokerit uhkaavat nyt saada myös seurana sakot.

Pöysti protesteista: Eivät varmaan turhasta temmattuja

Vaikka fanien protestit eivät kohdistu pelaajiin, on niillä kuitenkin vaikutusta heihin. Näin kertoi Jokeri-hyökkääjä Eetu Pöysti YleX:n haastattelussa.

- Kyllä se vähän nihkeä fiilis on, kun eteläpääty tyhjenee. Toisaalta faneilla on oikeus mielipiteeseensä. Jos heidän mielestä jokin ei toimi toivotulla tavalla, niin mun mielestä se on ihan oikeutettua.

Fanien kritiikki on kohdistunut seurajohtoon eikä joukkueen pelaajiin. Pöysti ei puhu mielenilmauksista kovin monisanaisesti, mutta silti häneltä heruu ainakin vähän ymmärrystä fanien protesteille.

- Ei ne varmaan ole ihan turhasta temmattu.

Itse hän ei ota kantaa fanien ja seurajohdon kiistoihin.

- Mun duuni on vaan pelata lätkää ja saada homma toimimaan jäällä. Toivottavasti joukkueen johto ja toimistotyöntekijät saisivat fanien kanssa homman luistamaan samalla lailla, Pöysti toteaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat