1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Väyrynen jännittää entisen seuransa puolesta Mestarien liigassa

Mestarien liigan pudotuspelien tämän illan kamppailut ovat PSV Eindhoven - Atletico Madrid ja Dynamo Kiova - Manchester City.

PSV Eindhoven marssi kausina 2005-2008 kolmeen peräkkäiseen Hollannin mestaruuteen. Yhteisenä tekijänä mestaruuskausilla oli Huuhkaja-pelaaja Mika Väyrynen.

Kevään 2008 jälkeen Eindhovenin ylpeydellä meni vuosia nihkeämmin, kunnes himoittu mestaruus osui kohdalle taas viime keväänä.

- Aika paljonhan pelaajia lähti viimeisen mestaruuden jälkeen isompiin ympyröihin, ja rakennusvaihe kesti aika pitkään. Ajax ja Alkmaar tekivät sen jälkeen hyvää duunia, mutta hienoa, että nyt tuli mestaruus pitkästä aikaa, Väyrynen iloitsee Yle Urheilun haastattelussa.

- Nytkin näyttää taas hyvältä (PSV johtaa sarjaa pisteen erolla 24 kierroksen jälkeen). Ehkä nyt on taas pienimuotoinen PSV:n aikakausi, että voitaisiin ottaa muutama mestaruus putkeen.

MLS-kauden jälkeen tällä hetkellä ilman seuraa oleva suomalainen keskikentän moottori pääsi syksyllä jännäämään vanhan seuransa puolesta myös Mestarien liigaa.

Alkulohkossa taakse jäi maukkaasti Manchester United, kun paikka jatkopeleissä irtosi kahden pisteen erolla.

- Tietysti seurasin tuloksia, ja upea homma, että ollaan taas jatkopeleissä. Nyt on tietysti tosi kova jengi vastassa, Atletico Madrid, mutta en näe mitään syytä, miksi PSV ei voisi siinä pärjätä. Joukkueessa on paljon nuoria, ennakkoluulottomia jätkiä, jotka voivat aiheuttaa kovankin yllätyksen.

Väyrysen viimeisestä kaudesta Eindhovenissa on lähes kahdeksan vuotta, ja ajan kulku näkyy nykykokoonpanossa.

- Taustassa on vielä muutama sama henkilö jäljellä, ja tietysti tunnen [päävalmentaja Philipp] Cocun hyvin, kun pelasin hänen kanssaan samaan aikaan. Mutta pelaajissa ei taida olla enää yhtään samaa, korkeintaan 1-2 silloista junnua. Siitä on niin paljon aikaa, "Väykkä" naurahtaa.

PSV:n ja Atleticon lisäksi Mestarien liigan jatkopelit käynnistävät tänään keskiviikkona vielä Kiovan Dynamo ja Manchester City.