KooKoo-sentterin huikea paluu - "Pari kikkaa oli takataskussa"

KooKoon Mikko Virtanen iski maalin ja kolme rankkaria ohi JYP-molari Tuomas Tarkin.

Kuva: Tomi Hänninen

KooKoo oli avauserässä täysin JYPin jaloissa, mutta Juha Järvenpään huikeiden torjuntojen johdosta vieraat iskivät Mikko Kaltevan maalilla vain kertaalleen.

Kouvolalaisten valmennus sai jälleen pumpattua ryhmänsä peliin, ja KooKoo napautti tasoituksen ylivoimalla, kun Josh Green nosti maalin edestä rystyltä kauden 17. osumansa.

Aivan päätöserän loppuhetkillä Mikko Virtanen vei Jarkko Malisen hienon kärkiveivin jälkeen isännät ensimmäisen kerran johtoon KooKoolle elintärkeässä kamppailussa.

Kouvolalaisten johto ei lopulta kestänyt tälläkään kertaa, sillä Anssi Löfman tasoitti ottelun päätöserässä hienon hyökkäyskuvion jälkeen.

Ratkaisua haettiin lopulta pitkään rankkareilla. Ottelun ratkaisijaksi nousi KooKoon Mikko Virtanen , joka iski kolme kertaa voittolaukauskilpailussa kiekon ohi JYP-vahti Tuomas Tarkin. Näin KooKoo nappasi tärkeät kaksi pistettä maalein 3-2.

- Kolme rankkaria sisään ja hyvä, että sain tehtyä yhden maalin varsinaisella peliajallakin. Pari kikkaa oli takataskussa ja hyvin upposivat. Enempää ei olisi ollut varastossa. Ei siinä kauheasti ehtinyt miettiä, kun menin kerta toisensa jälkeen ampumaan, loukkaantumisen jälkeen huikean paluun kokoonpanoon tehnyt Virtanen totesi.

Erätauko tuli tarpeekseen - JYPin ylivoima haihtui

KooKoo herätettiin ensimmäisellä erätauolla peliin mukaan pukukopissa.

- Nostettiin toisessa erässä intensiteettiä ja päästiin paremmin paineen alta pois. Alettiin tehdä myöskin enemmän hommia ja saatiin lisää tunnetta peliimme. Järvenpään Juhahan piti meitä yksi pelissä avauserässä, Virtanen kiitteli.

JYPin Anssi Löfman ihmetteli otteen lipsumista alun ylivoimaisen esityksen jälkeen.

- Avauserä oli sitä, mitä ollaan aikaisemminkin pelattu. Luistin kulki ja kiekko liikkui. Toisessa homma heilahti ja pelaaminen loppui siihen. Siihen on saatava jatkossa muutosta.

JYP kohtaa lauantaina tärkeässä kamppailussa SaiPan.

- Heitä vastaan on kova peli tiedossa. Silloin lähdetään hakemaan samaa, mitä tarjottiin tänään avauserässä. Kenttäkoostumuksia oli vähän muutettu edellisestä pelistä, mutta hyvin näytti kaikilla kentällisillä homma toimivan alussa, Löfman totesi.

KooKoo matkustaa lauantaina Tapparan vieraaksi ja panosta jää myös kahteen viimeiseen kotiotteluun seuraavalle viikolle. Silloin Kouvolaan saapuvat Lukko ja Ässät.

Jari Haapala, Kouvola