Koe uusi yle.fi

Suora

 • Alamäkiluistelu, St. Paul
 • Hiihdon Suomen Cup: Naisten 20 km
 • Hiihdon Suomen Cup: Miesten 30 km
 • Taitoluistelun EM: Loppunäytös
 • Ampumahiihdon MC: Naisten yhteislähtö
 • Alamäkiluistelu
 • Pikaluistelun MC: Erfurt
 • Pikaluistelun MC
 • Pääpeli: Janne Ahonen - pakotettu päätös
 • Ampumahiihdon MC: Miesten yhteislähtö
 • Pikaluistelun MC

Bluesin karmea tappiokierre jatkui - TPS kovilla jumbon kanssa

Yritteliäs Blues ei saanut vieläkään katkaistuksi tappioputkeaan, joka venyi nyt jo 12 ottelun mittaiseksi.

urheilu
Oskari Siiki, TPS #41
Oskari Siiki, (Arkistokuvaa)Tomi Hänninen

TPS:n ja Bluesin ottelu oli ennakkoon 4 906 katsojan mielessä selvästi kotijoukkueen voitettavissa, mutta nuori espoolaisryhmä laittoi kotijoukkueen pelin ahtaalle ja venytti ottelun aina jatkoajalle sekä voittolaukauskilpailuun.

Ensimmäistä kertaa kotihallissaan Blues-paidassa pelannut Oskari Siiki tunsi perhosia mahassaan ottelun alla.

- Kyllä minä hieman jännitin tätä iltaa, kun olen koko ikäni pelannut TPS:ssä ja nyt oli elämäni ensimmäinen kerta pelata kasvattajaseuraani vastaan. Kuusitoista ottelua Bluesissa on itselleni ollut hienoa aikaa.

- Olen saanut paljon peliaikaa ja kaikki kokemus on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Meillä on nyt koossa nuori joukkue ja henki on hyvä. Pelasimme tänään rohkeasti ja jokainen piste on meille voitto.

Bluesin nuoret todellakin lähtivät otteluun ennakkoluulottomasti ja varsinkin Ilkka Kangasniemi, Antti Suomela ja Ilmari Pitkänen ohittivat kotijoukkueen pakistoa kuin Airiston merimerkkejä ja vastasivat joukkueen molemmista maaleista.

- Ei meillä ole mitään hävittävää näissä otteluissa, ainoastaan voitettavaa. Rohkeaa peliä ja hymy huulilla. Tänään emme ollet kovin kaukana voitosta. Osa pelaa myös ensi vuoden työpaikoista, itselläni on sopimus edelleen TPS:n kanssa, jatkoi Siiki.

Jälleen kerran nähtiin, miten vaikeaa on rankkareissa pistää kiekko pesään, sillä ainoastaan yksi pelaaja kahdeksasta siinä onnistui.

Makkonen ollut häikäisevä TPS-paidassa

Voittomaalin 3–2 iski perille Bluesista Turkuun palannut Jussi Makkonen.

- Me lähdettiin tähän otteluun täysin tietoisena siitä, että minkäänlaiseen aliarvioimiseen ei ole aihetta. Se ilmeisesti kääntyi meitä vastaan, sillä olimme ottelun alussa kipsissä ja kun naapuri meni kahdesti johtoon, niin homma kääntyi kenties jopa yliyrittämiseksi, summasi ottelua Makkonen.

TPS ja Blues ovat erilaisten järjestelyjen kautta kauden aikana vaihtaneet useitakin pelaajia ja yksi heistä on juuri kotikaupunkiinsa palannut Makkonen.

- Olen hyvin tyytyväinen tähän ratkaisuun. Oma pelini on tuloksien osalta parantunut selvästi. Vierellä on hyvät pelikaverit ja pelin ulkopuoliset asiat eivät vaivaa.

- Espoossa oli aina joku lähdössä ja kun ne ratkaisut saatiin tietää yleensä pelipäivänä, niin ei se voinut ola vaikuttamatta myös otteisiin kentällä. Tältä osin on nyt rauha maassa ja meillä on hyvä kevät tulossa.

Niin se varmasti on, sillä loukkaussuman kanssa taistellut TPS on saamassa takaisin jäälle Tadas Kumeliauskaksen neljän viikon päästä, Petteri Numelin, Jani Forsström kahden viikon sisällä ja Harri Tikkanen oli poissa vatsasairauden vuoksi. Ilkka Pikkaraisen pelikielto päättyi tänään.

Jos tänään oli takkuista kotijoukkueen peli, niin hurraamista ei olut myöskään tuomareilla. Bluesin toinen maali oli selkeä paitsio ja TPS:n tasoitusmaalissa maalivahdin häirintää ei huomioitu. Voidaan tietysti sanoa, että tasoissa olivat joukkueet tässäkin mielessä.

Turkka Talonen, Turku

Suosittelemme

Tuoreimmat