Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Kääntääkö Poutala sekunnin tuhannesosat vihdoin puolelleen sprinttereiden MM-kisoissa?

Mika Poutalan uran ensimmäisen arvokisamitalin saalistus jatkuu viikonloppuna pikaluistelun sprintin MM-kisoissa Etelä-Koreassa.

urheilu
Poutala vauhdissa kohti MM-kisoja
Poutala vauhdissa kohti MM-kisoja

Mika Poutala jäi pari viikkoa sitten käydyissä matkakohtaisissa MM-kisoissa 500 metrillä vain 6 tuhannesosan päähän mitalista. Vancouverin talvikisoissa 2010 olympiakulta jäi 22 sadasosan, hopea 6 ja pronssi 3 sadasosan päähän. Neljänsiä sijoja Poutalalle on vuosien saatossa MM-tasolla kertynyt neljä, joten Poutalalle soisi vihdoin sen uran ensimmäisen arvokisamitalin.

Sprinttiereiden MM-kisoissa mitalin saavuttaminen vaatii vauhdin ohella ennen kaikkea varmuutta. Kisaviikon lopun aikana luistellaan neljä kilpailua kaksi kertaa 500 ja kaksi kertaa 1000 metriä. Yhteenkään epäonnistumiseen ei ole varaa, sillä lopputulokseen lasketaan yhteen kaikkien neljän kisan ajat. 500 metrillä Poutala on aivan maailman eliittiä, mutta 1000 metrillä on kohennettavaa.

- Todennäköisesti 1000 metrin kilpailun tulevat minun kohdallani ratkaisemaan pitkälti sen, mille sijalle tulen viikonloppuna yltämään. Viime vuonna olin sprintin MM-kisoissa seitsemäs. Sitä sijaa lähden ehdottomasti parantamaan. Huippusuorituksella uskon taistelevani mitalisijoituksista, Poutala arvioi Yle Urheilulle tulevan viikonlopun kilpailua omalta osaltaan.

"Yksi hitaimmista jäistä, joilla olen koskaan kilpaillut"

Suomen ja Etelä-Korean aikaero on seitsemän tuntia. Poutala aloitti aikaeroon sopeutumisen jo ennen Souliin matkustamista heräämällä aamulla viiden maissa. Nyt aikaero ei enää haittaa viime lauantaina kisapaikalle tullutta Poutalaa, joten valmistautuminen kisaviikonloppuun on sujunut mutkattomasti. Se on ollut hyvä asia, sillä Soulin jääareenan poikkeuksellinen jää on vaatinut tottumista.

- Hallin jää todella poikkeaa niistä jäistä, joilla olen tottunut luistelemaan Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Tämä on varmasti yksi hitaimmista jäistä, joilla olen koskaan kilpaillut. Minun kannaltani se ei kuitenkaan ole huono asia, sillä olen päässyt vajaan viikon harjoittelun avulla hyvin sinuiksi jään kanssa. Erityisen tyytyväinen olen siihen, miten viimeinen kilpailuun valmistava harjoitus jäällä sujui. Odotan todella innolla viikonlopun kilpailua, Poutala kuvasi tuntojaan Yle Urheilulle kisan aattona.

Yle näyttää sprinttereiden MM-kisat suorana Yle Areenassa lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00 ja koosteena TV2:ssa lauantaina 12.30 ja sunnuntaina 12.05.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat