UFC:n tapahtuma Helsinkiin jo loppuvuodesta? Tuore Euroopan pomo maalailee mahdollisuuksia

Lokakuussa UFC:n Euroopan pomona aloittanut James Elliott pitää mahdollisena, että Helsinki valikoituu tapahtuman kohteeksi jo vuoden 2016 toisella puoliskolla.

urheilu
James Elliott, UFC:n Euroopan johtaja
Jani Mesikämmen

LONTOO. Vapaaotteluorganisaatio UFC:n Euroopan osastosta vastaava James Elliott ei poissulje tapahtuman järjestämistä Suomessa jo vuoden 2016 loppupuolella. Ennen Elliottia pestissä toiminut David Allen puhui vielä kesällä, ettei lajin suurorganisaatiota nähdä Suomessa todennäköisesti ennen vuotta 2017.

- Mietimme yhä tämän vuoden toista puoliskoa, Zagreb ja Rotterdam ovat tulossa Lontoon jälkeen. Helsinki on yksi niistä kohteista, joihin ehdottomasti haluamme. Aikataulua en vain vielä tiedä, Elliott sanoo Yle Urheilulle.

Voisiko vuoden toinen puolisko tulla siis kyseeseen?

- Se on todellakin mahdollista, ei mikään ole mahdotonta tässä bisneksessä. Liikumme nopeasti ja koskaan ei voi sanoa varmuudella ei.

UFC:ssä ottelee tällä hetkellä kolme suomalaista, joista valovoimaisin on kaksi otteluaan nopeasti voittanut Makwan Amirkhani. Turkulaisottelija uhosi jo ennen lauantaista otteluaan, että vie voiton jälkeen UFC:n Suomeen seuraavaa otteluaan varten.

- Makwan on mahtava meille. Hän on hauska tyyppi ja karismaattinen. Hän osaa myydä itseään ja otteluitaan ja on juuri sellainen ottelija, jota me etsimme.

Amirkhanin lisäksi lauantaina häkissä nähdään toista kertaa UFC:ssä otteleva Teemu Packalén. Kolmas suomalaisottelija Tina Hanninen (os. Lähdemäki) on hiljalleen parantumassa pitkäaikaisista loukkaantumisistaan. Koko kolmikko on Elliottin mukaan jo vakuuttanut UFC:n siitä, että Suomeen kannattaa tulla. Monet pienet asiat vaativat kuitenkin vielä hiomista.

- Oikea areena oikeaan aikaan, tarpeeksi hotelleita, lääkintähuolto ja kaikki muut. Kalenterissamme ei ole myöskään hirveästi tilaa, koska järjestämme tapahtumia ympäri maailmaa. Se on hankala yhtälö, mutta teemme töitä sen eteen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat