Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Huoliteltu puhe

Tähtitakamies NBA:n historiankirjoihin - korisliigapelaajan ennätys kuitenkin vielä kaukana

Golden State Warriorsin takamies Stephen Curry on onnistunut kolmen pisteen heitossa 128 peräkkäisessä ottelussa. Tutun korisliigapelaajan ennätykseen hänellä on silti vielä matkaa.

urheilu
Golden State Warriorsin pelintekijä Stephen Curry.
EPA

Golden State Warriorsin Stephen Curry teki NBA-historiaa torstaina, kun hän onnistui upottamaan kolmen pisteen heittonsa ensimmäisen erän puolivälissä Orlando Magicia vastaan.

Ottelu oli 128:s peräkkäinen, jossa takamies onnistui kolmosessa ja saavutus nosti hänet yksin tilastokategorian kärkeen. Curry nousi keskiviikkona Miamissa tilaston jaetulle kärkisijalle Kyle Korverin kanssa 127 ottelua kestäneellä kolmosputkellaan.

Curry on upottanut kolmen pisteen yrityksensä putken aikana hurjalla prosentilla 45,6. Hän on heittänyt kuluvalla kaudella jo 266 onnistunutta kolmosta ja on rikkomassa myös yhden kauden heittoennätyksen.

Kaikkiaan Curry heitti torstaina Orlandoa vastaan 10 kolmosta ja yhteensä 51 pistettä, kun Golden State voitti ottelun 130-114.

Jeb Iveyn putki vielä kaukana

Curryn saavutus on todella kova, mutta maailman ennätyskirjoihin sillä ei vielä yllä. Virallinen ennätys on suomalaisyleisölle tutun takamiehen nimissä, sillä neljä kautta Korisliigaa vuosina 2009-2013 pelannut Jeb Ivey on upottanut kolmosen peräti 177 ottelussa peräjälkeen.

Amerikkalaistakamiehen kolmosputki alkoi KTP:n paidassa 2010 ja päättyi ranskalaisessa Aix Mauriennessa joulukuussa 2013. 177 ottelun aikana Iveyn kolmosprosentti oli 40,7.

Ivey pelasi Korisliigassa vain yhden ottelun ilman onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Hän kiilasi Suomessa miesten pääsarjan kaikkien aikojen kolmosputki -tilastokategorian kärkeen maaliskuussa 2012 kun hän ohitti Jukka Toijalan 81 ottelua kestäneen putken.

Lähteet: Guinness World Records, Basket.fi, NBA.com

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat